Austria Pregatita de Karl Nehammer pentru Masuri IMPORTANTE privind Schengen, Romania

Austria Pregatita Karl Nehammer Masuri IMPORTANTE Schengen Romania

Austria este pregatita de catre cancelarul Karl Nehammer pentru luarea unor noi masuri foarte importante cu privire la Spatiul Schengen, Romania, Bulgaria, dar si Uniunea Europeana, iar asta deoarece liderul guvernului de la Viena pregateste un nou discurs despre starea natiunii, in care va vorbim despre multe probleme.

Austria se confrunta cu o criza a migrantilor, cu foarte multe cereri de azil depuse in 2022, cu foarte multi migranti ilegali care ajung pe teritoriul sau, si nu doar atat, astfel ca de la Karl Nehammer se asteapta solutii, iar cancelarul austriac pune in aplicare deja o serie de masuri importante in acest scop, si va pregati multe altele.

Austria are sustinerea multor altor tari europene in initiativele sale privind migratia si azilul, iar presa de la Viena considera ca aceste doua subiecte vor fi unele principale in discursul pe care urmeaza sa il sustina Karl Nehammer, insa el nu se va limita doar la atat, pentru ca mai are si alte subiecte de importanta nationala pregatite.

“Karl Nehammer consideră că sistemul european de azil a „eșuat” – și acum lucrează la propriile soluții la scară mică. Dar adevărul este: în domeniul azilului, Austria poate face puțin pe cont propriu, are nevoie de UE – de exemplu pentru negocieri ample cu țările non-europene cu privire la acordurile de readmisie.

Nu este vorba doar despre refugiați, este și despre migrație. Austria are nevoie de imigrare – nu există altă modalitate de a acoperi nevoia de personal, de exemplu în domeniul asistenței medicale. Politicienii trebuie să dezvolte o nouă abordare la toate acestea – și să răspundă fără ochiuri, fără prejudecăți, dar cu mult realism: cine ar trebui să fie cortes în mod specific ?”