Ministrul Educatiei a Semnat un Ordin de ULTIMA ORA care Impune Noi Schimbari in Scoli

Ministrul Educatiei Semnat Ordin ULTIMA ORA Impune Noi Schimbari Scoli

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial semnarea unui ordin de ultima ora care impune o serie de schimbari extrem de bune in scolile din toata Romania pentru elevi, ele fiind gandite pentru a imbunatati experienta educationala de care au parte tinerii care merg in unitatile de invatamant din toata tara noastra.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre pachetele de rechizite scolare care sunt oferite elevilor din tara noastra, sumele maximale fiind stabilite prin ordinul de mai jos, separat fiind hoarat deasemenea cine urmeaza sa repartizeze sumele care vor fi folosite pentru alocarea acestor rechizite scolare.

“A fost semnat ordinul de ministru privind aprobarea nivelului maximal de preț al pachetelor de rechizite școlare acordate elevilor! Valoarea maximală a pachetelor de rechizite școlare ce se acordă elevilor începând cu anul școlar 2023-2024: 65 de lei/pachet/elev din învățământul primar, de la 25 de lei/pachet/elev. 75 de lei/pachet/elev din învățământul gimnazial, de la 35 de lei/pachet/elev.

Ordin privind aprobarea nivelului maximal de preț al pachetelor cu rechizite școlare acordate elevilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/2002 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare Având în vedere prevederile Legii 126/2002 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare.

Având în vedere Referatul de aprobare nr. 150/DGIP din 07.02.2023 pentru emiterea Ordinului ministrului educației privind aprobarea nivelului maximal de preț al pachetelor cu rechizite școlare acordate elevilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/2002 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare.

În conformitate cu prevederile art. 13 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 369/2021 privind organizarea și funcționarea Ministerului Educației, cu modificările și completările ulterioare. Se aprobă valoarea maximă a pachetelor de rechizite școlare ce se acordă elevilor începând cu anul școlar 2023-2024, conform prevederilor Legii nr. 126/2002 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare, în sumă de 65 lei/pachet/elev din învățământul primar și 75 lei/pachet/elev din învățământul gimnazial.

Repartizarea sumelor necesare inspectoratelor școlare pentru achiziția pachetelor de rechizite școlare se face anual, prin Notă aprobată de conducerea Ministerului Educației, pe baza estimărilor transmise de inspectoratele școlare. Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar, Direcţia Generală Economică, inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi unităţile de învăţământ preuniversitar duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.”