Austria vrea sa Oblige UE sa Impuna Masuri de ULTIMA ORA pentru Schengen si Romania

Austria vrea Oblige UE Impuna Masuri ULTIMA ORA Schengen Romania

Austria a gasit aliati in cadrul Uniunii Europene cu ajutorul carora vrea sa oblige Comisia Europeana de la Bruxelles sa impuna masuri foarte importante pentru Spatiul Schengen, dar si pentru Romania, masuri care in esenta ar insemna respectarea unor prevederi ale legislatiei europene care in momentul de fata nu se prea aplica.

Austria va participa la Consiliul JAI de astazi si maine cu doua cereri majore, incheierea de noi acorduri de repatriere a migrantilor ilegali ajunsi pe teritoriul europeana, dar si pentru analizarea cererilor de azil pe teritoriul tarii in care migrantii au ajuns pentru prima oara, cereand respectarea principiului Dubli, ceva ce anum nu se intampla.

Austria si-a gasit aliati in tari precum Franta, Belgia, Olanda, Italia, Suedia, si nu doar atat, astfel ca la Consiliul JAI de zilele acestea ar trebui sa vedem o serie de masuri care sa puna in aplicare aceste cerinte extrem de importante pe care guvernul de la Viena le cere nu de astazi, ci de cateva luni dezile deja, fara prea mult efect.

“Ministrul de Interne Gerhard Karner și omologii săi din UE se vor întâlni joi la Bruxelles pentru consultări cu privire la spațiul Schengen fără control la frontieră și la migrație. În urma accidentului recent cu barca din Marea Mediterană, care s-a soldat cu zeci de morți, miniștrii analizează din nou îndeaproape relațiile cu țările terțe.

Vor mai multe acorduri de readmisie și parteneriate mai eficiente. Vor fi discutate din nou și așa-numitele reguli Dublin. În principiu, statul UE responsabil cu o cerere de azil este cel pe al cărui pământ persoana care solicită protecție a pus prima dată piciorul pe pământ european, însă sistemul nu mai funcționează.”