Austria Ramane Total IMPOTRIVA Romaniei, Vestile Proaste privind Aderarea la Schengen

Austria Ramane Total IMPOTRIVA Romaniei Vestile Proaste Aderarea Schengen

Austria ramane total impotriva Romaniei in primavara anului 2023, iar vestile sunt foarte proaste pentru romanii care asteapta ca tara noastra sa adere intr-un final la Spatiul Schengen, si asta pentru ca un europarlamentar roman a declarat recent ca un nou vot in Consiliul JAI, dupa cel din decembrie in care am primit veto, nu va avea loc prea curand.

Austria refuza in continuare sa permita aderarea Romaniei la Schengen, impreuna cu cea a Bulgariei, iar din pacate Suedia nu vrea sa resupuna la vot in Consiliul JAI dosarul pentru cele doua tari, astfel ca e improbabil ca in 2023 lucrurile sa se schimbe, chiar daca Spania va avea presidintia Consiliului European incepand cu jumatatea acestui an.

Austria ar putea sa-l trimita pe ministrul de interne Gerhard Karner in Romania in lunile urmatoare, impreuna cu echipe de control la granitele tarii noastre, insa sperantele ca asta sa duca in final la aderarea tarii noastre la Spatiul Schengen raman in continuare cat se poate de mici, din pacate, fara sanse de schimbare.

“Vom avea un vot viitor cu privire la aderarea României la Spațiul Schengen, în consiliul miniștrilor Justiției și Afaceri Interne iar acel vot va fi unul pozitiv, însă tocmai pentru a garanta că acel vot este pozitiv noi vom repune subiectul pe agenda miniștrilor doar la momentul la care unanimitatea este întrunită.

Anul trecut, am procedat corect, având un vot în luna decembrie care a arătat sprijinul larg pentru România și faptul că Austria, singurul stat care s-a opus, a fost izolat. Am procedat corect având acel vot. Deci în momentul de față România are solidaritatea tuturor statelor, a Comisiei Europene și toată lumea se implică să convingem Austria.”