Consiliul Uniunii Europene Anunta Extinderea Sanctiunilor din Cauza Razboiului Rusiei

Consiliul Uniunii Europene Anunta Extinderea Sanctiunilor din Cauza Razboiului Rusiei

Consiliul Uniunii Europene a anuntat in mod oficial faptul ca extinde sanctiunile care au fost impuse impotriva multor indivizi care au facilitat razboiul Rusiei cu Ucraina, scopul fiind de a limita si ma imult capacitatea guvernului de la Kremlin de a-si continua lupta.

Consiliul Uniunii Europene a sanctionat extrem de multe persoane in urma izbucnirii razboiului din Ucraina, iar asta pentru ca rusii au primit ajutor de la foarte multa lume, insa sanctiunile se vor in continuare pana cand razboiul se va termina.

“Consiliul a decis astăzi să prelungească măsurile restrictive care vizează cei responsabili de subminarea sau amenințarea integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei cu încă șase luni, până la 15 septembrie 2023.

Măsurile restrictive existente prevăd restricții de călătorie pentru persoanele fizice, înghețarea activelor și interzicerea punerii la dispoziție a fondurilor sau a altor resurse economice persoanelor și entităților enumerate. Sancțiunile vor continua să se aplice la 1 473 de persoane și 205 de entități, dintre care multe sunt vizate ca răspuns la agresiunea militară nejustificată și neprovocată a Rusiei în curs de desfășurare împotriva Ucrainei.

După 24 februarie 2022, ca răspuns la agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei, UE a extins masiv sancțiunile împotriva Rusiei cu scopul de a slăbi în mod semnificativ baza economică a Rusiei, de a o priva de tehnologii și piețe critice și de a restrânge semnificativ capacitatea acesteia de a duce război.

În concluziile Consiliului European din 9 februarie 2023, UE și-a reiterat condamnarea hotărâtă a războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, care constituie o încălcare flagrantă a Cartei ONU și a adus suferințe și distrugeri imense Ucrainei și poporului său. Rusia trebuie să înceteze imediat războiul său atroce.”