Volodimir Zelenski Lauda Curtea Penala Internationala pentru Mandatul de Arestare Emis pentru Putin

Volodimir Zelenski lauda Curtea Penala Internationala pentru emiterea unui mandat de arestare pentru Vladimir Putin, iar asta pentru ca in cursul acestei zile a fost anuntat in mod oficial faptul ca presedintele Rusiei este cautat de catre autoritatile internationale.

Volodimir Zelenski vorbeste mai jos despre aceasta decizie istorica, dar si despre problemele foarte mari cu care se confrunta Ucraina in momentul de fata, ele devenind din ce in ce mai serioase cu fiecare zi in care Rusia lanseaza atacuri.

“Curtea Penală Internațională a emis un mandat de arestare pentru Putin. Decizia istorică, de la care va începe responsabilitatea istorică.

Șeful statului terorist și un alt oficial rus au devenit oficial suspecți de crimă de război. Deportarea copiilor ucraineni – transferul ilegal a mii de copii noștri pe teritoriul statului terorist.

Ar fi imposibil să comită o astfel de operațiune criminală fără ordinul liderului superior al statului terorist. Separarea copiilor de familiile lor, privarea lor de orice oportunitate de a-și contacta rudele, ascunderea copiilor pe teritoriul Rusiei, aruncarea lor în regiuni îndepărtate – toate acestea sunt o politică evidentă de stat a Rusiei, deciziile statului și răul de stat. Care începe tocmai cu oficialul de vârf al acestui stat.

Sunt recunoscător echipei procurorului Karim Khan și Curții Penale Internaționale, tuturor celor din lume care ne ajută în lupta pentru dreptate. Sunt recunoscător pentru integritate și disponibilitate de a-i aduce cu adevărat în fața justiției pe cei vinovați. Slavă tuturor celor care luptă acum pentru Ucraina! Slavă tuturor celor care ne ajută să ne protejăm poporul!

Când ocupantul, care a venit pe pământul nostru, din anumite motive crede în sine, ucrainenii, privind cu încredere în ochii inamicului, dovedesc că vor crede în Ucraina numai în Ucraina și numai în ucraineni, numai în gloria noastră – gloria a poporului ucrainean, gloria eroilor ucraineni.”