Austria Impune Viziunea RADICALA a lui Nehammer cu Impact pe Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Impune Viziunea RADICALA Nehammer Impact Aderarea Romaniei Schengen

Austria impune viziunea radicala pe care cancelarul Karl Nehammer a adoptat-o recent, una care a socat multi oameni din Europa, iar asta deoarece liderul guvernului de la Viena este tot mai hotarat sa impuna planurile lui Donald Trump privind migratia, ar unii ministri din subordinea sa sunt de acord cu el, inclusiv Gerhard Karner.

Austria incepe sa sustina tot mai mult in public ideea de a construi la granitele Uniunii Europene garduri similare cu cel pe care Donald Trump l-a facut in SUA la granita cu Mexic, Gerhard Karner reafirmand acest lucru in weekend, asta desigur separat de cererea reformarii sistemului de azil din tara sa, pentru a descuraja migratia ilegala.

Austria a blocat aderarea Romaniei la Schengen din cauza migratiei ilegale, iar acum cauta orice fel de solutii, inclusiv cele radicale, intr-o incercare de a o reduce cat mai mult, insa ramane de vazut cat de multi vor fi convinsi de aceste idei, avand in vedere cum au fost vazute ele cand Donald Trump le promova in SUA.

“Când vine vorba de migrație este necesară o protecție solidă a frontierelor externe ale UE. Pentru aceasta ar trebui să se uite și la experiențele SUA cu gardul către Mexic, așa cum a sugerat recent cancelarul Karl Nehammer. Pe lângă barierele tehnice, sunt necesare și noi opțiuni legale.

Astfel încât să putem proteja sistemul și să îi respingem mai repede pe cei care vin din motive economice. În loc să accesați asistența socială, ar trebui să existe stimulente pentru a introduce pe piața muncii persoanele care au dreptul la azil. Scopul meu este ca ei să fie încurajați să meargă la muncă și să nu rămână la asistență socială.”