Armata Romana Anunta Multiple Exercitii ale Militarilor Romani

Armata Romana Anunta Multiple Exercitii Militarilor Romani

Armata Romana a anuntat multiple exercitii la care au participat diverse unitati ale fortelor armate in diverse locatii din tara noastra, iar asta pentru ca stagiile de perfectionare continua in ideea de a le oferi militarilor cea mai buna pregatire posibila.

Armata Romana vorbeste mai jos despre tot ceea ce a fost realizat de catre soldatii saii in cursul ultimelor zile si saptamani, asa ca daca sunteti interesati, puteti afla de mai jos exact ce s-a intamplat in tara noastra.

Perfecționare continuă pentru Șoimii Carpaților!

În această perioadă, militarii Batalionului 812 Infanterie ,,Bistrița’’ au continuat instruirea de nivel pluton prin executarea unor exerciții tactice.

Activitatea a avut ca obiectiv antrenarea militarilor pentru rezolvarea unor situații tactice ce pot apărea pe câmpul de luptă pe timpul ducerii operațiilor defensive.

Tot în această perioadă, un pluton de infanterie din cadrul batalionului a desfășurat acțiuni în comun cu militarii Brigăzii 61 Vânători de Munte ”General Virgil Bădulescu”.

Infanteriștii au exersat proceduri specifice acțiunilor de apărare, de protejare a unei locații și de acordare a primului ajutor.

Crearea unor condiții cât mai apropiate de cele ale câmpului de luptă permite evaluarea în mod realist a capacității de conducere a comandanților de plutoane și de acțiune a militarilor din subordine.

Exercițiu complex interarme la Batalionul 811 Infanterie „Dej”!

Militarii Batalionului 811 Infanterie ,,Dej” au executat un exercițiu de rezolvare a unei situații tactice în teren, de nivel pluton, care a constat în executarea unui asalt asupra unui obiectiv.

Acest tip de exercițiu s-a desfășurat atât cu elemente de manevră, subunități de sprijin prin foc, cât și cu elemente de cercetare, fiecare dintre acestea având sarcini și misiuni specifice, care au fost cu succes sincronizate și integrate pentru îndeplinirea obiectivelor exercițiului.

Plutoanele de vânători de munte din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” au fost evaluate în poligonul Valea Iașului prin exerciții cu trageri de luptă.

Exercițiile au fost concepute pe baza unor scenarii complexe și realizate în cooperare cu aeronave de tip IAR-330, puse la dispoziție de Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” și au constat în executarea infiltrării în dispozitivul adversarului pe cale aeriană, continuând cu executarea asaltului asupra obiectivului.

În facilitățile de instruire ale Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” din garnizoana Sfântu Gheorghe, militari din cadrul Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” au executat cursul de brevetare mecanici conductori TAB C 79, cu sprijinul instructorilor din cadrul Bazei de Perfecționare Logistică din Pitești.

Totodată, în poligonul Păiș s-au executat exerciții tactice în teren cu trupe și tehnică.