DSU Romania Semneaza un Acord de Colaborare cu Emiratele Arabe Unite

DSU Romania Semneaza Acord Colaborare Emiratele Arabe Unite

DSU Romania a anuntat in mod oficial faptul ca in cadrul unei vizite oficiale care a avut loc in Emiratele Arabe Unite, a fost semnat un acord de colaborare intre institutia din Romania si cea similara din tara orientala, ceea ce va aduce, probabil, o imbunatatire si a serviciilor din Romania.

DSU Romania cauta sa incheie colaborari cu diverse tari, cand se poate, si isi trimite angajatii la cursuri de perfectionare in mod constant, totul pentru ca in final romanii sa beneficieze de servicii de urgenta capabile sa le salveze viata la nevoie.

În perioada 19-20 martie 2023, secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, s-a alăturat delegației române conduse de E.S. Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României, în vederea semnării acordului de colaborare în domeniul protecției civile între Departamentul pentru Situații de Urgență și Autoritatea Națională pentru Managementul Situațiilor de Urgență din Emiratele Arabe Unite.

Acest Acord crează posibilitatea celor două țări de a consolida și a crește capacitatea de a răspunde prompt și eficient la dezastre, atunci când situația o impune, dar și cadrul necesar de a realiza schimburi de informații și cunoștințe în domeniul situațiilor de urgență, caracterizate prin pregătirea personalului de intervenție român sau emiratez prin exerciții sau alte forme de a optimiza eficiența de răspuns în situații unde comunitățile sunt în pericol.

Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne va continua acest proces de colaborare în domeniul situațiilor de urgență cu instituțiile de resort din alte state, rămânând solidari obiectivului de consolidare și creștere a calității de răspuns a sistemului național integrat de urgență, în scopul salvării vieții cetățenilor.