Volodimir Zelenski Celebreaza Primele Batalii Victorioase din Razboiul cu Rusia

Volodimir Zelenski celebreaza primele batalii victorioase din razboiul cu Rusia, iar asta pentru ca acum se implineste un an de zile de la primele batalii pe care armata Ucrainei a reusit sa le castige in luptele pe care le-a tot dus cu armata rusa.

Volodimir Zelenski vorbeste mai jos despre importanta acestora, ele fiind decisive pentru unele dintre urmataorele reusite pe care Ucraina le-a avut in razboiul pe care l-a dus cu Rusia in ultimul an de zile.

“Astăzi, Ucraina a început să marcheze prima aniversare a primelor bătălii victorioase ale războiului pe scară largă – bătăliile din nordul țării noastre care l-au făcut pe ocupant să fugă.

Pe 21 martie anul trecut s-a încheiat Bătălia de la Moshchun, un mic sat din regiunea Kiev, și a fost primul pas major al țării noastre către victoria în acest război.

Au mai fost asemenea pași… Bătălia de la Hostomel. Bătălia de la Irpin. Lupte în regiunile Cernihiv și Sumy. Bătălia de la Zmiinyi. O confruntare aprigă în sudul Ucrainei și operațiunea noastră unică de apărare care a redat libertatea regiunii Harkov.

Același rezultat îl vom obține și în alte acțiuni active. În bătălia eroică pentru Donbas, care va fi inevitabil dominată de steagul ucrainean. În confruntarea ulterioară din sud, care va restabili viața normală ucraineană în regiunea Azov. În întoarcerea Crimeei noastre, de unde deja a început migrația celor mai prevăzători șobolani ai statului terorist.

Slavă tuturor celor care sunt acum în luptă! Slavă tuturor celor care luptă pentru Ucraina lângă Bakhmut, Avdiivka, Vuhledar și toate celelalte puncte fierbinți din prima linie! Slavă eroilor noștri!