Anunturile Ministrului Educatiei cu Masurile Oficiale IMPORTANTE pentru Elevii din Scoli

Anunturile Ministrului Educatiei Masurile Oficiale IMPORTANTE Elevii Scoli

Ministrul Educatiei le transmite elevilor din toate scolile Romaniei doua anunturi oficiale foarte importante cu masuri care au fost luate pentru ei si sistemul de invatamant din tara noastra, prima vizand intarirea cooperarii cu Emiratele Arabe Unite, in urma unei vizite a Ligiei Deca care a avut loc la Abu Dhabi recent.

Ministrul Educatiei anunta deasemenea ca s-a desfasurat cu succes si simularea pentru Evaluarea Nationala in Romania, ultima proba avand loc in cursul zilei de ieri, cu o participare ridicata in randul elevilor, mai multe informatii fiind disponibile pe website-ul institutiei, pentru cei interesati.

“A fost subliniată importanța cooperării pentru creșterea calității actului educațional, fiind discutată și posibilitatea dezvoltării unor proiecte comune. Astfel de inițiative vor genera, în mod cert, noi investiții în educație. Ulterior, am vizitat, împreună cu ministrul Cercetării, Sebastian Burduja, centrul de certificare a competențelor pentru forța de muncă din Abu Dhabi. Aici, ni s-au prezentat soluții pentru abordarea crizei forței de muncă, urmând să analizăm noi modalităţi de cooperare.

Totodată, am fost primiți la Palatul Prezidențial de Alteța Sa, Șeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Președintele Emiratelor Arabe Unite și conducătorul Emiratului Abu Dhabi. De asemenea, am semnat, împreună cu Ministrul Educaţiei din Emiratele Arabe Unite, Ahmad Belhoul Al Falasi, un memorandum de înțelegere, în care au fost puse bazele pentru dezvoltarea sistemelor de învățământ preuniversitar și superior.

Cele două state vor coopera și vor efectua schimburi de experiență în mai multe domenii-cheie din educație. Cu această ocazie, am lansat invitația către Ministrul Ahmad Belhoul Al Falasi de a efectua o vizită oficială în România. Emiratele Arabe Unite reprezintă, pentru România, un model de bune practici în multe domenii, inclusiv în educație pentru dezvoltare durabilă. Mă voi implica în orice demers care aduce plusvaloare sistemului de învățământ românesc și care va îmbunătăți zona de formare a tinerilor în domenii esențiale.

Ultima probă scrisă prevăzută în calendarul simulării Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (EN VIII) – an școlar 2022 – 2023, organizată la nivel național de Ministerul Educaţiei, s-a desfășurat astăzi, 22 martie, la Limba şi literatura maternă.

Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene (ora de referință: 13:00), au fost prezenți 10.056 de elevi din cei peste 10.900 de elevi (aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă), înscriși în clasa a VIII-a la începutul acestui an școlar. Nu s-au înregistrat situații care să ducă la eliminarea vreunui candidat de la această probă.”