Austria are Temerile Confirmate, Cererile URGENTE ale Italiei pentru Schengen, Romania

Austria Temerile Confirmate Cererile URGENTE Italiei Schengen Romania

Austria are multe dintre temerile ultimelor luni confirmate de catre Italia, iar asta din cauza unui anunt oficial extrem de important care a fost facut cu foarte putin timp in urma de catre premierul de la Roma, Giogia Meloni, ea afirmand ca exista un pericol urias ca din Tunisia sa vina sute de mii de migranti in Uniunea Europeana.

Austria avertizeaza de luni de zile ca Spatiul Schengen nu functioneaza in momentul de fata din cauza numarului foarte mare de migranti care ajung in tarile Uniunii Europene si cer azil, iar Italia spune ca Tunisia risca sa devina un stat esuat daca nu primeste ajutor urgent de la UE si FMI, iar numarul migrantilor in UE va creste.

Austria s-a intales cu ceva timp in urma cu Italia pentru a sustine la nivel european o reformare a sistemului de azil, a Spatiului Schengen, si intarirea protectiei granitelor, in special in Romania si Bulgaria, situatia din Tunisia putand totusi accelera unele dintre masurile care au fost cerute pana in momentul de fata.

“Europa riscă să vadă un val uriaș de migranți care sosesc pe țărmurile sale din Africa de Nord dacă stabilitatea financiară din Tunisia nu este protejată. Poate că nu toată lumea este conștientă de necesitatea menținerii stabilității financiare într-o țară care are probleme financiare grave.

Dacă nu abordăm aceste probleme în mod corect, situația riscă să declanșeze un val de migrație fără precedent. Europa ar putea înregistra zeci, poate sute de mii de sosiri de migranți dacă ajutorul economic nu este acordat rapid. Problema fundamentală este Fondul Monetar Internațional și, prin urmare, trebuie depus un efort diplomatic pentru a convinge ambele părți, să încheie acest acord.”