Austria are Ajutorul Germaniei, AVERTISMENTUL si Cererile de la Berlin privind Schengen si Romania

Austria Ajutorul Germaniei AVERTISMENTUL Cererile Berlin Schengen Romania

Austria incepe sa aiba ajutorul puternic al Germaniei in ceea ce priveste Spatiul Schengen, blocarea aderarii Romaniei deschizand o cutie a Pandorei in ceea ce priveste felul in care functioneaza acum acest sistem, dar si problema migratiei in Uniunea Europeana, iar asta pentru ca de la Berlin vine un avertisment dur, dar si cereri serioase.

Austria are ajutorul Germaniei cand vine vorba despre reformarea sistemului de azil in Europa, iar asta deoarece Berlinul spune ca aceasta reforma trebuie facuta de urgenta pentru ca in interiorul Spatiului Schengen sa nu mai existe controale la granite, si ca tot procesul trebuie finalizat pana la finalul acestui an de catre tarile UE.

Austria cere si controale mai intense la frontiere, ceea ce vedem ca se cere inclusiv de la Berlin in momentul de fata, aderarea Romaniei la Schengen, dar si functionarea sistemului in sine, depinzand de indeplinirea acestor cerinte, si intr-o perioada foarte scurta de timp, altfel guvernul de la Berlin avertizeaza ca Spatiul Schengen s-ar putea schimba.

“Ceea ce ne unește este obiectivul comun de a conduce mai bine politica de migrație la nivel european. De asemenea, trebuie să acordăm atenție limitării migrației ilegale. Este vorba despre un sistem în ansamblu care constă din responsabilitate, pe de o parte, și solidaritate, pe de altă parte.

Avem nevoie de finalizarea reformei sistemului de azil al UE înainte de sfârșitul acestui an. Fereastra de oportunitate pentru un acord de principiu între statele membre se va închide în vară. Dacă reforma sistemului de azil al UE și, prin urmare, o înregistrare fiabilă a refugiaților la frontierele externe ale Europei nu reușește, atunci spațiul Schengen cu frontiere interne deschise este în mare pericol.”