Armata Romania Desfasoara Exercitii Militare cu HIMARS in Romania

Armata Romania Desfasoara Exercitii Militare HIMARS Romania

Armata Romana a anuntat in mod oficial faptul ca desfasoara exercitii militare cu sisteme HIMARS in Romania, da celebrele sisteme care provoaca pagube uriase armatei ruse in Ucraina, tara noastra vand multiple unitati de acest gen in dotare acum.

Armata Romana anunta deasemenea ca militarii romani desfasoara deasemenea alte exercitii de artilerie in poligonul de la Grohotis, acestea din urma fiind facute fara participarea vreunor trupe ale aliatilor NATO din Romania.

Batalionul 81 Rachete Operativ Tactice desfășoară exercițiul UNIREA 23.11!

Batalionul 81 Rachete Operativ Tactice „Maior Gheorghe Șonțu”, structură din cadrul Brigăzii 8 Rachete Operativ Tactice „Alexandru Ioan Cuza”, desfășoară în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan exercițiul UNIREA 23.11, conectat la exercițiul multinațional de artilerie DYNAMIC FRONT 23, organizat de Comandamentul Forțelor Terestre ale armatei SUA pentru Europa și Africa (USAREUR-AF).

Principalele obiective de instruire vizează antrenarea și dezvoltarea deprinderilor statului major în planificarea și executarea activităților specifice punctului de comandă al batalionului, testarea și validarea interoperabilității tehnice prin intermediul protocolului ASCA (Artillery Systems Cooperation Activities), precum și antrenarea subunităților în executarea sarcinilor specifice structurilor înzestrate cu sistemul HIMARS.

Secție, foc!

Secțiile de tragere din cadrul Batalionului 206 Artilerie ,,General Mihail Lăcătușu” au desfășurat un exercițiu tactic cu trageri de luptă în poligonul temporar Grohotiș.

Artileriștii din Ghimbav s-au antrenat la reperarea țintelor, efectuarea calculelor artileristice într-un timp cât mai scurt, executarea tragerii și corectarea acesteia în cazul în care obiectivul nu a fost neutralizat cu prima salvă.