Rusia a Amenintat Georgia, ce Spune despre Vladimir Putin

Rusia a Amenintat Georgia, ce Spune despre Vladimir Putin

Rusia a amenintat in mod oficial Georgia, iar asta deoarece guvernul georgian a hotarat sa respecte mandatul de arestare pentru Vladimir Putin emis de catre Curtea Penala Internationala, iar de la Moscova au venit amenintari cu privire la “consecinte negative” care vor afecta cetatenii tarii in viitor.

Rusia considera ca decizia Georgiei de a respecta mandatul de arestare emis pentru arestarea lui Vladimir Putin de catre Curtea Penala Internationala este inacceptabila, el fiind considerat nul de catre Kremlin, ceva ce nu surprinde, din moment ce tara nu este una dintre semnatarele acordului care a dus la formarea CPI, asa cum nici SUA nu l-a semnat.

“Rusia a amenințat #Armenia cu „consecințe” pentru că a acceptat să-l trimită pe Putin la Haga Intenția Armeniei de a adera la Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale (CPI) poate avea ca rezultat „consecințe negative” pentru #Erevan. Un reprezentant al Ministerului rus de Externe a spus acest lucru într-o conversație cu presa de stat rusă.

Moscova a descris decizia autorităților armene drept inacceptabilă pe fondul deciziei CPI de a emite un mandat de arestare împotriva lui Vladimir Putin. Guvernul rus numește mandatul în sine „nul din punct de vedere juridic”. „Colegii armeni sunt atenționați de consecințele extrem de negative ale posibilelor lor pași pentru relațiile bilaterale cu Rusia”, a subliniat purtătorul de cuvânt.”