Austria are un Anunt Oficial IMPORTANT pentru Romani cu Vesti Privind Aderarea la Schengen

Austria Anunt Oficial IMPORTANT Romani Vesti Aderarea Schengen

Austria a publicat in weekend un extrem de important anunt pentru romani cu privire la aderarea la Schengen, un subiect extrem de sensibil care a generat foarte multa frustrare in randul multor oameni, insa de la ministerul de interne al tarii vin vesti foarte bune pentru romani cu privire la schimbarea votului de veto.

Austria spune ca numarul cererilor de azil inregistrate in februarie 2023 a scazut cu aproape un sfert fata de aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce pentru tara este un semn ca lucrurile se imbunatatesc, aceasta fiind una dintre principalele plangeri ale guvernului lui Karl Nehammer cu privire la permiterea aderarii Romaniei la Schengen.

Austria a anuntat deasemenea ca dintre persoanele care au fost deportate din tara in ultimul an, o buna parte au ajuns in Romania, tara noastra fiind pe locul 3 in topul celor catre care s-au facut deportari in numar mare, ceea ce desigur ca nu este tocmai imbucurator, insa chiar si asa, aderarea la Schengen ar trebui permisa.

“Numărul cererilor de azil în Austria este în scădere. 2.600 de persoane au căutat protecție în februarie. A fost cu 600 mai puține decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Ministerul se așteaptă la o nouă scădere în martie. Un total de 12.500 de persoane au părăsit țara. Cel mai mare grup sunt ucraineni, adică persoanele care au automat statut de protecție în Austria și UE.

Nu trebuie să treacă printr-o procedură de azil. În principiu, se pot stabili în orice țară a Uniunii Europene. Al doilea grup ca mărime care a părăsit țara voluntar au fost sârbii, urmați de albanezi. Cele mai multe deportări au fost într-o țară din UE, Slovacia, urmată de Ungaria și România.