Marcel Bolos Confirma Hotararile Guvernului de IMPORTANTA Nationala pentru Romani

Marcel Bolos Confirma Hotararile Guvernului IMPORTANTA Nationala Romani

Marcel Bolos ii anunta in mod oficial pe toti romanii din intreaga tara in legatura cu hotararile de importanta nationala care au fost luate de catre Guvernul Romaniei, ele avand in centru atat PNRR, cat si Comisia Europeana, iar asta deoarece trebuie indeplinite noi jaloane pentru a se primi noi bani.

Marcel Bolos explica mai jos care sunt hotararile pe care Guvernul Romaniei vrea sa le puna in aplicare in cursul urmatoarelor saptamani, si luni, pentru a indeplini toate cererile Comisiei Europene vis-a-vis de jaloanele care trebuie sa fie duse la indeplinire cat mai curand, ceea ce e bine de stiut pentru toata lumea.

“Cel de-al doilea set de măsuri a fost cel care privește avertizorii de integritate. Aici, Comisia Europeană a solicitat informații asupra modului de îndeplinire a jalonului și, după cum se cunoaște, în parlament au fost preluate observațiile pe care le-a formulat Comisia, astfel încât, de asemenea, jalonul să poată să fie dus la bun sfârșit.

De asemenea, tot pentru ceea ce înseamnă cererea de plată numărul doi avem completare pentru alte jaloane care țin de domeniul energiei, dar și legate de Ministerul Dezvoltării, cu componenta de infrastructură cu risc seismic, pentru care suntem pregătiți să oferim ultimele informații și documente necesare în vederea validării și a acestor jaloane.

Termenul pe care l-a fixat Comisia Europeană pentru a completa aceste informații este sfârșitul lunii martie. Cu aceste măsuri pe care guvernul le-a adoptat, și din dispoziția domnului prim-ministru, luni vom avea pregătite toate informațiile și documentele necesare. Și, pe măsură ce vom avea discuțiile informale cu Comisia Europeană, le vom trimite, astfel încât să putem să ducem la bun sfârșit și să obținem avizul necesar pentru cele 3,2 miliarde euro.

După deducerea prefinanțării, 2,8 miliarde de euro ar urma să le încasăm și România să primească fondurile care i se cuvin. De asemenea, a fost discutată și problematica care însoțește cererea de plată numărul trei. Aici, domnul prim-ministru a fost de acord ca, după ce închidem procedura necesară cererii de plată numărul doi, pentru cererea de plată numărul trei, care cuprinde 79 de jaloane și ținte aferente trimestrelor III și IV ale anului 2022.

Să pregătim documentele pentru jaloanele care sunt considerate mai ușoare urmând ca celelalte jaloane în procesul acesta de discuții informale cu Comisia Europeană să putem să avem acest dialog permanent și binevenit pentru clarificarea anumitor situații pe care le avem. Și, desigur, aici, după cum se cunoaște deja, problema scoaterii din funcțiune a grupurilor energetice de la Rovinari și Turceni.”