Ministrul Educatiei Aduce in Atentia Elevilor si Parintilor 2 IMPORTANTE Anunturi privind Scolile

Ministrul Educatiei Aduce Atentia Elevilor Parintilor 2 IMPORTANTE Anunturi Scolile

Ministrul Educatiei aduce in atentia elevilor si parintilor din toata Romania doua foarte importante anunturi despre care trebuie sa stie, iar asta pentru ca ele vizeaza scolile din tara, primul avand legatura cu inscrierea in invatamantul primar, fiind explicat unde anume poate fi inscris un anumit copil.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea si despre perioada de inscriere, dar si despre un apel de proiecte pentru investitii in scolile din toata Romania, iar la final aveti mai multe informatii despre decizia de declasificare a unor documente ale ministerului care au fost considerate ca fiind secret de stat.

“Pentru că se apropie perioada înscrierilor în învățământul primar, continuăm să răspundem unor întrebări ale căror răspunsuri să vină în sprijinul tuturor celor interesați. Întrebările de astăzi: La ce unitate de învățământ poate fi înscris un copil în clasa pregătitoare ?  Unde vor avea loc înscrierile ? Care sunt documentele necesare pentru înscriere ?  Cererile de înscriere se completează, se depun/se transmit și se validează în perioada 3-18 mai 2023.

Vă încurajăm să adresați, în comentarii, întrebări privind înscrierea în învățământul primar 2023-2024, care să constituie subiectul unor postări viitoare! Vineri, 24 martie 2023, s-a închis apelul pentru dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ secundar superior, a palatelor și a cluburilor copiilor, în cadrul căruia au fost depuse 1.130 de proiecte. Bugetul total solicitat al proiectelor depuse este de 422.911.228 de lei.

În cadrul apelului, finanțăm următoarele tipuri de activități: achiziționarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific „smart lab”);  achiziționarea de conținut educațional, software și licență specifice;  conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ. Instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor de tip „smart lab”. Ce urmează? Etapele de evaluare a eligibilității și a calității proiectelor, iar ulterior contractarea și implementarea efectivă a proiectelor! Le mulțumim tuturor celor care au depus proiecte și le dorim mult succes!

În contextul acțiunilor de control, efectuate de către SRI cu privire la modul în care sunt implementate măsurile referitoare la protecția informațiilor clasificate în Ministerul Educației a fost semnalat, sistematic și consemnat în Documentul constatator, faptul că Ministerul Educației nu a implementat prevederile art.18 din Hotărârea Guvernului nr.585 din 13 iunie 2002 pentru
aprobarea standardelor naționale de protecție a informațiilor clasificate în România.

În fondul arhivistic clasificat, constituit și aflat în gestiunea Ministerului Educației, se află în păstrare documente clasificate, emise anterior anului 2002, la nivelul ministerului sub formele sale anterioare de organizare și funcționare precum și de către persoane juridice de drept public și privat care nu au mai putut fi identificate și care nu au continuatori legali în prezent.”