Nicolae Ciuca Anunta Rezultatul Discutiilor Avute cu președintele Consiliului European, Charles Michel

Nicolae Ciuca Anunta Rezultatul Discutiilor Avute cu președintele Consiliului European, Charles Michel

Nicolae Ciuca a avut o intalnire cu presedintele Consiliului European, Charles Michel, iar in centrul discutiilor dintre cei doi oficiali a fost situatia actuala din Ucraina, una foarte complicata care necesita foarte multa atentie, ajutorul de care tara are nevoie fiind extrem de mare.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut în această seară o discuție cu președintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul unei cine de lucru.

Președintele Consiliului European a adresat mulțumiri pentru demersurile responsabile și determinate ale României în susținerea Ucrainei și Republicii Moldova.

Charles Michel a declarat sprijin deplin pentru eforturile Bucureștiului de aderare la Schengen și disponibilitatea de a se implica în facilitarea găsirii unei soluții politice care să deblocheze decizia Consiliului UE.

Premierul României a reliefat măsurile adoptate în sprijinul Ucrainei, reiterând necesitatea ca UE să rămână unită și solidară. Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat și nevoia continuării acțiunilor pentru stabilitatea economică și pentru securitatea Republicii Moldova, apreciind inclusiv discuțiile pe margine lansării unei noi misiuni civile a UE care să susțină creșterea capacității Chișinăului de a gestiona amenințări hibride.

Prim-ministrul a arătat că România rămâne angajată să continue sprijinul pentru eforturile întreprinse atât de Ucraina, cât și de Republica Moldova, în calitate de state candidate la UE.