Volodimir Zelenski Anunta Intarirea Frontului Razboiului cu Rusia

Volodimir Zelenski anunta noi decizii pentru intarirea frontului razboiului dintre Rusia si Ucraina, iar asta pentru ca in urma discutiilor cu Statul Major al Armatei s-a prezentat situatia frontului, dar si ceea ce trebuie facut pentru intarirea apararii, si nu numai.

“Tocmai am ținut o ședință a Statului Major – pentru prima dată în deplasare, la Dnipro. Chiar aici – în orașul strategic din centrul țării noastre, după ce am vizitat Marhanets și Nikopol, Zaporizhzhia, pozițiile de primă linie ale războinicilor noștri din regiunea Zaporizhzhia.

Comandanții zonelor operaționale au raportat situația actuală – generalul Syrskyi, generalul Tarnavskyi – au fost acolo în persoană – cei care conduc apărarea în regiunea Donețk, în zonele cele mai fierbinți. Au existat și rapoarte online ale comandanților grupurilor operaționale și strategice de trupe care acoperă sudul și nordul.

A existat un raport al comandantului șef, șeful Direcției Principale de Informații.

Vreau să mulțumesc războinicilor inteligenței noastre pentru munca puternică de astăzi în Bakhmut, unitatea „Kraken”, ca întotdeauna – nivel superior. Bravo, băieți!

La ședința Statului Major, am discutat despre situația generală în zonele din prima linie, întărirea și protecția granițelor noastre pe toată lungimea frontului – de la regiunea Herson până la regiunea Harkiv.

Fiecare comandant înțelege că inamicul trebuie tras la răspundere pentru fiecare atac asupra orașelor și satelor noastre, asupra poporului nostru. Pentru Slovyansk, pentru Kostiantynivka și Druzhkivka, pentru Avdiivka și Toretsk, pentru toată durerea ucrainenilor – și nu numai în timpul războiului de amploare, ci și din 2014.

Dnipro a fost cetatea noastră de mai bine de 9 ani, în tot acest timp sprijinind frontul și războinicii. Aici, la Dnipro, din 2014, mii de soldați noștri au fost salvați după ce au fost răniți. Dnipro a concentrat munca voluntarilor – din primele săptămâni de agresiune din 2014.

Îți mulțumesc, Dnipro, le mulțumesc tuturor celor de aici în oraș care ajută Ucraina să stea, să stea puternică și să învingă ocupantul. Împreună vom câștiga. Glorie Ucrainei!”