Austria: Nehammer ATACAT in Forta pentru Deciziile de dupa Blocarea Intrarii Romaniei in Schengen

Austria Nehammer ATACAT Forta Deciziile Blocarea Intrarii Romaniei Schengen

Austria continua sa ramana in centrul atentiei in momentul de fata, iar asta din cauza cancelarului Karl Nehammer, care este atacat in forta din cauza deciziilor luate dupa veto-ul privind blocarea aderarii Romaniei la Schengen, vizita pe care el a facut-o in Bulgaria in luna ianuarie fiind considerata prea scumpa si complet inutila.

Austria vorbeste intens despre faptul ca Karl Nehammer a cheltuit 22.000 de euro pentru o vizita de o zi in Bulgaria, mergand cu un avion privat in timp ce ministrul de interne Karner a zburat cu un avion de linie, si chiar cu o zi inainte ca partidul sau sa piarda alegerile din Austria Inferioara, iar acum este criticat intens din cauza deciziilor.

Austria nu are doar acest scandal in centrul atentiei in momentul de fata, iar asta pentru ca nici anuntul recent privind inregistrarea a aproape 7.000 de cereri de azil in primele luni din 2023 nu a fost tocmai vazut ca o veste buna, desi in februarie numarul cererilor a scazut abrupt, astfel ca Karl Nehammer are multe decizii de aparat.

“A fost o călătorie care a atras multă atenție. Atunci când cancelarul Karl Nehammer și ministrul de Interne Gerhard Karner au zburat pentru o zi în Bulgaria, pentru a da mâna grănicerilor, a ajunge la granita Turciei cu un elicopter militar și a inspecta gardul de la frontiera externă a UE, nu era orice 23 ianuarie.

Era pe 23 ianuarie înaintea alegerilor din Austria Inferioară. Călătoria în Bulgaria a fost destul de scumpă pentru o excursie de o zi. Nici 6.950 de cereri de azil în primele două luni nu reprezintă o poveste de succes. Este nevoie de o schimbare fundamentală de paradigmă în politica de azil.”