Ucraina Anunta o Contraofensiva Importanta in Plin Razboi cu Rusia

Ucraina Anunta Contraofensiva Importanta Plin Razboi Rusia

Ucraina a anuntat in mod oficial faptul ca va derula o contraofensiva de proportii in cursul urmatoarelor saptamani, primavara putand aduce eliberarea mai multor teritorii ocupate de catre Rusia, poate si impingerea armatei ruse mai aproape de granitele tarii din care a patruns brutal pe teritoriul ucrainean.

Ucraina pregateste aceasta contraofensiva de proportii in asteptarea mai multor arme care sunt pregatite de trimitere de catre tarile care fac parte din NATO, totul depinzand de capacitatea acestora de a ajuta ucrainienii sa isi duca la indeplinire planurile cu succes, asa cum au demonstrat si in toamna.

“Contraofensivă planificată în mai multe zone în primăvară. Ministrul Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat într-un interviu acordat canalului de televiziune estonian ERR că Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei plănuiește o contraofensivă în mai multe zone în primăvară.

Ministrul crede că în 2023 lumea va vedea „schimbări pozitive pentru Ucraina.” „Sunt sigur că vom continua să eliberăm teritoriile ocupate temporar, așa cum s-a făcut la Kiev, Cernihiv, Sumi, Harkov, Herson (oblaste). Toate acestea vor continua”, a spus el.”