Lucian Bode: IMPORTANTE Anunturi Oficiale pentru Romania, ce Transmite Ministrul

Lucian Bode IMPORTANTE Anunturi Oficiale Romania Transmite Ministrul

Lucian Bode a publicat 2 anunturi oficiale foarte importante pentru Romania in momentul de fata, iar asta pentru ca aduce in imediata atentie a romanilor din intreaga tara, iar asta pentru ca a avut astazi o intalnire cu omologul sau din Spania, discutand cu acesta despre situatia romanilor si spaniolilor din ambele tari.

Lucian Bode vorbeste in detaliu despre intalnirea avuta cu omologul sau spaniol, dar si despre intalnirea pe care a avut-o cu ambasadorul SUA din Romania, Ann Kavalec discutand cu acesta despre relatiile bilaterale dintre cele doua tari, tara noastra fiind un aliat important al americanilor, in special in contextul razboiului din Ucraina.

“Am avut deosebita plăcere să primesc astăzi vizita omologului meu, Fernando Grande Marlaska Gómez, ministrul de interne din Spania. Domnia sa este un adevărat prieten al României, iar relația bilaterală dintre România și Spania este una specială și se bazează pe un Parteneriat Strategic foarte puternic. Mă bucur că această vizită la București a omologului meu a avut loc în anul care marchează 10 ani de la stabilirea Parteneriatului Strategic.

În domeniul afacerilor interne, țările noastre au abordări convergente și de aceea este important să consolidăm coordonarea la cel mai înalt nivel. Împărtășim aceeași viziune cu privire la importanța combaterii criminalității sub toate aspectele ei și suntem pe deplin implicați în îndeplinirea acestui deziderat.

Spania are o sarcină complexă în față, în calitate de viitoare președinție a Consiliului Uniunii Europene, începând cu luna iunie, iar România are un obiectiv de importanță majoră de îndeplinit cât mai curând – dobândirea statutului de stat membru Schengen. Cu privire la acest subiect, am subliniat în cadrul discuțiilor avute că România este pe deplin pregătită să adere la spațiul Schengen și i-am transmis omologului meu disponibilitatea României de a lucra constructiv.

In spiritul valorilor europene, pentru soluționarea acestui dosar cât mai curând posibil în cursul acestui an. Doresc să-i mulțumesc omologului meu pentru vizita în România și să apreciez în mod deosebit discuțiile pe care le-am avut. Pot să afirm, fără să greșesc, că această vizită a deschis un nou capitol în relațiile noastre bilaterale. Am primit astăzi vizita Excelenței Sale, Kathleen Ann KAVALEC, noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România.

SUA este principalul partener strategic al României și un aliat deosebit de important pentru noi. În domeniul afacerilor interne, sub auspiciile Parteneriatului Strategic, România și SUA au relații bilaterale foarte bune și un dialog aprofundat, iar coordonarea dintre Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile de aplicare a legii din SUA se derulează cu rezultate foarte bune.”