Ministrul Apararii din Marea Britanie Anunta Pierderile Uriase de Soldati ale Rusiei

Ministrul Apararii Marea Britanie Anunta Pierderile Uriase Soldati Rusiei

Ministrul Apararii din Marea Britanie, Ben Wallace, a dezvaluit cat de mari sunt pierderile de soldati inregistrate de catre Armata Rusa pana in momentul de fata din cauza razboiului din Ucraina, aproximativ 220.000 de soldati fiind ucisi, sau raniti, in luptele care s-au dat pana acum, cifra fiind una colosala.

Ministrul Apararii spune ca aceste date sunt estimative si se bazeaza pe informatii furnizate si de catre serviciile de informatii ale SUA, astfel ca nu vorbim despre date concrete, insa chiar si asa, estimarile ne arata cat de multi oameni a pierdut Rusia pana acum, fara a lua in calcul si pierderile de tehnica militara.

Ministrul Apărării din Marea Britanie a estimat pierderile rusești la 220.000 de oameni

Rusia a pierdut peste 220.000 de soldați morți și răniți în războiul împotriva Ucrainei, a declarat ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, într-o conferință de presă. El a precizat că această cifră se bazează pe datele serviciilor de informații americane.

Comentând situația actuală de pe front, Wallace a menționat că trupele ruse „avansează cu greu” și „sufer pierderi uriașe” și a subliniat, de asemenea, „probleme sistemice profunde” în armata rusă.

Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS) a remarcat că armata rusă a suferit mai multe pierderi în luptă într-un an de invazie decât în ​​toate războaiele de după al Doilea Război Mondial la un loc: 200.000 până la 250.000 de oameni, inclusiv 60.000 până la 70.000 de morți. Potrivit datelor lor, pierderile medii lunare în Ucraina sunt de cel puțin 25 de ori mai mari decât în ​​Cecenia și de 35 de ori mai mari decât în ​​Afganistan.

O estimare similară a fost dată de serviciile secrete britanice. Acesta a menționat că până în februarie pierderile reale ale armatei ruse în Ucraina au ajuns la 175-200 mii de oameni, dintre care 40-60 mii au fost uciși.”