Austria lui Nehammer Preia din Danemarca Masuri RADICALE pentru Acceptarea Romaniei in Schengen

Austria Nehammer Preia Danemarca Masuri RADICALE Acceptarea Romaniei Schengen

Austria impinsa de catre cancelarul Karl Nehammer anunta noi masuri radicale pentru toata tara, si asta in conditiile in care vorbim despre decizii care pot ajuta Romania sa adere la Schengen mult mai rapid, iar Danemarca este inspiratia pe care se bazeaza liderul guvernului de la Viena, din cauza regulilor stricte impuse de guvernul local privind azilul si migratia.

Austria si-a trimis cancelarul in vizita in Danemarca, acolo Nehammer incercand sa afle mai multe despre sistemul danez de ajutor social, in tara fiind necesara o sedere de minim 9 ani, in ultimii 10, pentru ca o persoana sa primeasca ajutoarele sociale complete, in caz contrar fiind acordata o suma injumatatita fata de cea pe care o primeste un rezident de minim 9 ani.

Austria vrea sa ia masuri similare pentru a face tara mai putin atractiva, ceea ce ar “salva” Spatiul Schengen, si ar permite aderarea mai rapida a Romaniei, doar ca Nehammer vrea o durata de rezidenta de 5 ani, in loc de 9, pentru acordarea de ajutoare sociale la suma intreaga, insa chiar si asa, are probleme mari in a obtine sustinerea partenerilor de coalitie pentru masuri.

“Danemarca este un model aici, există deja reguli foarte stricte aici. Cum te faci cât mai neatractiv pentru a deveni o țară de imigrare în sistemul social? În Danemarca, trebuie să fi locuit legal în țară timp de cel puțin nouă ani în ultimii zece ani pentru a primi beneficii sociale complete.

În rest, există doar jumătate. Partenerul nostru de coaliție este, desigur, din punct de vedere ideologic complet diferit, în special în chestiunile legate de migrație, știm că, din moment ce noi conducem coaliția, dar există și o perspectivă dincolo de asta”.”