Ministrul Educatiei Anunta Pasii IMPORTANTI pentru Aplicarea unor Decizii Majore pentru Elevi si Scoli

Ministrul Educatiei Anunta Pasii IMPORTANTI Aplicarea Decizii Majore Elevi Scoli

Ministrul Educatiei anunta in mod oficial pasii foarte importanti care au fost facut pentru punerea in aplicare a unor decizii majore luate pentru elevii si scolile din toata Romania, iar asta deoarece a fost realizat un concurs national de prevenire a violentei in mediul scolar, cu mai multe detalii oferite mai jos.

Ministrul Educatiei vorbeste si despre zvonurile privind taierea unor fonduri din cadrul PNRR, care erau alocate pentru mai multe reforme, inclusiv in domeniul educatiei, insa in realitate este vorba despre un proces de renegociere pe care il duce ministerul cu Comisia Europeana pentru unele jaloane PNRR.

“Manifestările violente din mediul școlar sunt o realitate. Numărul lor ar putea fi, însă, mult redus, printr-o mai mare disponibilitate a tuturor adulților implicați în educarea copiilor de a le aborda cu seriozitatea pe care ele o implică, date fiind urmările pe termen lung pe care le pot avea.

Ministerul Educației – România împreună cu Direcția pentru Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au dat startul primei ediții a concursului național de prevenire a violenței în mediul școlar „Ia atitudine, spune Stop violenței!”, care se adresează elevilor din clasele II-XII.
Vă încurajăm să implicați elevii din școlile dumneavoastră în activitățile proiectului! Ele înseamnă pași importanți.

Familiarizarea elevilor cu noțiunile de violență școlară, bullying, precum și cu urmările negative pe care aceste fenomene le au asupra dezvoltării psihologice a tuturor celor implicați, formarea și dezvoltarea comportamentelor nonviolente, consolidarea relației de colaborare între unitățile de învățământ preuniversitar și birourile de siguranță școlară. Împreună reducem violența din mediul școlar! Informațiile privind proiectul, precum și regulamentul concursului au fost transmise Inspectoratelor Școlare Județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public conform cărora „au fost tăiate” fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) alocate mai multor reforme, inclusiv din domeniul educației și, totodată, dat fiind faptul că motivul invocat în publicațiile care au preluat informația a fost întârzierea îndeplinirii jaloanelor, facem următoarele precizări: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de coordonator național, a demarat procesul de renegociere PNRR.

În acest context, la solicitarea Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerul Educației a transmis propuneri de ajustare a componentelor de grant și loan, precum și propuneri de diminuare, în valoare totală de 38.5 de milioane de euro. Suma reprezintă valoarea jaloanelor 501 pentru digitalizarea Consiliului Național al Rectorilor (CNR), cu o alocare de 10 milioane de euro, și a jalonului 499 – Dezvoltarea resurselor educaționale deschise, cu o alocare de 28.5 de milioane de euro.”