Armata Romana Anunta Oficial Noi Exercitii Internationale ale Militarilor Romani

Armata Romana Anunta Oficial Noi Exercitii Internationale Militarilor Romani

Armata Romana a anuntat in mod oficial o serie de noi exercitii pe care militarii le-au derulat cu partenerii din cadrul NATO, si dupa cum puteti vedea mai jos, este vorba despre exercitii multinationale care au avut loc impreuna cu trupe din SUA, Croatia, dar si Polonia.

Armata Romana participa in mod regulat la exercitii militare care ii implica pe partenerii din cadrul NATO, scopul fiind cresterea constanta a interoperabilitatii cu trupele aliate pentru eventualitatea in care ar trebui sa participam in teatre de operatiuni.

În această săptămână, bateria de artilerie antiaeriană din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians” a participat la exercițiul de instruire multinațional „Ballroom Blitz”, alături de partenerii americani și croați.

În cadrul exercițiului s-au exersat secvențe de instruire specifice sprijinului de luptă cu artilerie terestră și antiaeriană pe timpul executării unei breșe în barajul inamicului cu forțe de manevră ale Grupului de Luptă.

În urma exercițiului, cele trei baterii participante, mai exact bateria „Bulldog” a Statelor Unite ale Americii, bateria „Panzer” a croaților și bateria „Gepard”, și-au armonizat procedurile de operare pentru a obține un nivel mai mare de interoperabilitate în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia.

Începând cu luna octombrie a anului trecut, timp de aproximativ 6 luni, militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană „Sky Guardians”, structură generată de Batalionul 288 Apărare Antiaeriană „Milcov” din Focșani, sunt dislocați în baza de instrucție Bemowo Piskie din Polonia, unde se instruiesc într-un mediu multinațional alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite „General Ioan-Emanoil Florescu”.