Volodimir Zelenski Vorbeste despre Primele 400 de Zile de Razboi in Ucraina

Volodimir Zelenski le vorbeste despre primele 400 de zile de razboi din Ucraina, o perioada in care extrem de multe persoane si-au pierdut viata, oar o buna parte din tara a fost devastata din cauza atacurilor extrem de puternice ale armatei ruse.

Volodimir Zelenski vorbeste si despre faptul ca s-a intalnit cu unul dintre presedintii uneia dintre importantele companii din Germania care produc arme sau munitie pentru razboi, Ucraina fiind ajutata extrem de mult de implicarea acestora din ultimul an.

“Patru sute de zile… Patru sute de zile de apărare împotriva agresiunii pe scară largă.Acesta este un drum colosal pe care l-am parcurs. Toți împreună – toți cei care au luptat și luptă pentru Ucraina. Cine a avut grijă și are grijă de stat și de ucraineni.

Cine ne-a ajutat și ne ajută logistica. Cine a întărit și întărește rezistența ucraineană. Ucraina a trecut prin cele mai terifiante zile din acel februarie. Am supraviețuit și în această iarnă. Există un efort colosal în spatele acestor cuvinte…

Am trecut de primăvara trecută, care a inversat valul acestui război în favoarea apărării noastre. Vara și toamna trecute, am demonstrat că eliberarea de primăvară a regiunilor noastre nordice nu a fost întâmplătoare.

Bătălia pentru regiunile Kiev, Cernihiv și Sumy… Întoarcerea teritoriilor din regiunea noastră Harkiv, întoarcerea Hersonului, apărarea lui Bakhmut și a Donbasului în general – acesta este eroismul ucrainenilor pe care lumea nu îl va uita.

Ne pregătim următorii pași, acțiunile noastre active. Pregătim apropierea victoriei noastre. Vom face totul ca să vină mai devreme ziua în care vă pot mulțumi, dragi ucraineni, pentru victoria noastră! Slavă eroilor ucraineni! Glorie Ucrainei!

Am avut o întâlnire cu delegația producătorului german de apărare și industrial Rheinmetall AG, condusă de CEO-ul Armin Papperger.

Au fost discutate în detaliu starea actuală a cooperării noastre și perspectivele dezvoltării acesteia. Este necesară aprofundarea în continuare a parteneriatului pentru a răspunde atât nevoilor urgente ale forțelor de apărare ale Ucrainei, cât și pentru a consolida semnificativ capacitățile de apărare ale țării noastre în viitor.

Sunt recunoscător companiei lider de apărare din Germania, precum și întregului popor german pentru asistența și sprijinul complet acordat Ucrainei. Apreciem acest ajutor important în lupta noastră pentru libertate și valori democratice.”