Ministrul Apararii Transmite o Informare de ULTIMA ORA privind Armata Romana, Razboiul si NATO

Ministrul Apararii Transmite Informare ULTIMA ORA Armata Romana Razboiul NATO

Ministrul Apararii transmite o foarte importanta informare oficiala de ultima ora cu privire la Armata Romana si NATO in contextul razboiului din Ucraina, iar asta pentru ca oficialul de la Bucuresti a avut o intrevedere cu reprezentanti ai guvernului SUA, si a discutat despre situatia actuala a tarii noastre.

Ministrul Apararii explica mai jos ce discutii importante au avut loc in cadrul vizitei pe care a facut-o in SUA in cursul zilelor trecute, iar asta pentru ca o serie de masuri foarte importante urmeaza sa fie luate in mod oficial in legatura cu viitorul Romaniei in contextul in care razboiul din Ucraina e departe de final.

“În cadrul vizitei în Statele Unite ale Americii, m-am întâlnit cu coordonatorul pentru politica de apărare și controlul armamentelor din cadrul Consiliului Național de Securitate, Cara Abercrombie și cu secretarul-adjunct al Forțelor Aeriene ale SUA, Gina Ortiz Jones. Parteneriatul Strategic bilateral pe dimensiunea apărării este unul excelent și este ilustrat și de cooperarea dintre Armata României și Garda Națională a Statului Alabama în cadrul Programului de Parteneriat de Stat.

Am mulțumit reprezentanților SUA pentru contribuția consistentă cu forțe și capabilități dislocate pe flancul estic al Alianței, inclusiv în România, ca o dovadă a angajamentului Statelor Unite pentru consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare pe flancul estic. În ceea ce privește sprijinul pentru Ucraina, am evidențiat eforturile multidimensionale ale României pentru sprijinirea Ucrainei și angajamentul țării noastre în continuarea acestui demers atât timp cât va fi nevoie.

În perspectiva Summit-ului NATO de la Vilnius, am reiterat faptul că un subiect care trebuie să se afle pe agenda discuțiilor este cel privind situația de securitate la Marea Neagră. De asemenea, e nevoie de decizii ferme privind sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova.

În context, a mulțumit pentru contribuția suplimentară cu forțe și capabilități dislocate de Statele Unite în România, în contextul deciziilor aliate și ale administrației de la Washington privind întărirea posturii de descurajare și apărare pe flancul estic, pe fondul războiului din Ucraina. Oficialul român a reiterat determinarea părții române privind sprijinul forțelor SUA dislocate în țara noastră.

În ceea ce privește aprofundarea cooperării bilaterale pentru dezvoltarea capabilităților Forțelor Aeriene Române, ministrul apărării naționale a menționat că decizia României de aloca 2,5% din PIB pentru cheltuieli de apărare va permite continuarea eforturilor în direcția modernizării capabilităților Armatei Române și a programelor de înzestrare specifice Forțelor Aeriene Române.”