Volodimir Zelenski a Vizitat Bucha Impreuna cu Lideri Importanti din Europa

Volodimir Zelenski a Vizitat Bucha Impreuna cu Lideri Importanti din Europa

Volodimir Zelenski a vizitat astazi orasul Bucha impreuna cu lideri importanti din Europa, el arandu-le ororile comise de catre armata Rusiei in atacurile pe care le-a derulat in prima parte a razboiului din Ucraina, acolo fiind descoperite si multe camere de tortura.

Volodimir Zelenski a vizitat Bucha impreuna cu Maia Sandu, presedintele Republicii Moldova, Andrej Plenković, premierul Croatiei, si Eduard Heger, premierul Slovaciei, toti avand ocazia de a vedea de ce trebuie sa sustina in continuare Ucraina.

“Cuvântul principal astăzi este dreptate. Dreptate pentru statul nostru, pentru toți oamenii noștri care și-au pierdut rude, cei dragi, și-au pierdut sănătatea, casa și viața normală din cauza agresiunii ruse, din cauza terorii ocupantului.

Evenimentele noastre speciale au avut loc la Bucha, la aniversarea eliberării orașului, și la Kiev. Summit-ul și negocierile, a doua conferință Unite pentru Justiție…

Toate acestea sunt pentru a accelera, pentru a face o muncă globală mai energică pentru tribunalul asupra agresiunii ruse, de dragul noilor mandate ale Curții Penale Internaționale de arestare a criminalilor de război ruși, de dragul sentințelor legale și echitabile pe care toți ucigașii și călăii ruși trebuie să le facă. a primi.

Și le vor primi. O vom asigura. Vom găsi formate, vom găsi instrumente. Ne vom elibera pământul și tot poporul din captivitatea rusă. Și va fi o zi în care lumea va auzi că justiția a fost restabilită pentru Ucraina. Va fi un nou Nürnberg – împotriva rusciștilor.

Mulțumesc tuturor celor care ne ajută cu asta. Fiecare stat, fiecare lider și fiecare organizație internațională. Slavă tuturor eroilor ucraineni! Slavă oamenilor noștri puternici! Glorie Ucrainei!

Lumea are nevoie de un mecanism eficient de pedepsire a celor vinovați de crima inițială de agresiune – o crimă care deschide ușa tuturor relelor unui astfel de război.

Responsabilitatea deplină este ceea ce îi obișnuiește pe agresori cu pace. Ei trebuie să răspundă pentru tot ce au făcut, nu numai înaintea istoriei, ci și în fața instanței.

Să se întâmple în numele tuturor celor care au murit în mâinile criminalilor de război ruși. Fie ca acest lucru să se întâmple în numele fiecărui copil ucrainean a cărui viață a fost luată de teroarea rusă.

Să se întâmple în numele valorilor lumii, pe care se construiește dreptul internațional și care trebuie să acționeze – să acționeze eficient întotdeauna și peste tot pe pământ. El a spus acest lucru în timp ce s-a adresat participanților la Summit-ul Buchansky.”