DSU Romania: Anunt Privind Situatia Drumurilor din Romania Afectate de Zapada

DSU Romania Anunt Privind Situatia Drumurilor din Romania Afectate de Zapada

DSU Romania a publicat o serie noua de informatii cu privire la situatia drumurilor din tara noastra care sunt afectate de catre caderile masive de zapada care au avut loc in ultimele ore, iar asta pentru ca destule sunt partial, sau complet, inchise acum.

INFORMARE – ORA 14:00 EFECTE METEO!

În contextul avertizării meteorologice Cod Galben, emisă de Administrația Națională de Meteorologie s-au înregistrat intensificări ale vântului, predominant ninsori, strat de zapadă și polei, pentru 30 de județe (AB, AG, AR, BC, BH, BN, BT, BV, BZ, CS, CJ, CV, DB, GJ, HD, HR, IS, MH, MM, MS, NT, PH, SB, SJ, SM, SV, TM, VL, VN și VS), precum și Cod Portocaliu, cu ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă pentru 7 județe (BT, IS, MM, MS, NT, SM și SV).

La nivel național, în intervalul orar 07.00 – 14.00 s-a intervenit în 3 județe (BC, NT și IS) pentru asigurarea asistenței medicale de urgență după cum urmează:

1. Județul Bacău: – s-a intervenit pentru preluarea și transportul unui copil care prezenta stare febrilă mare (40°C), din localitatea Mâlosu, cu 1 UTV la UPU Bacău.

2. Județul Neamț: – s-a intervenit pentru preluarea și transportul la spital a 3 pacienți care necesită dializă din localitățile Siliștea, Hociungi și Dagâța, 1 pacient cu AVC din localitatea Secuieni precum și a unei gravide în luna a-9-a din localitatea Dagâța (IS).

3. Județul Iași: – s-a intervenit pentru preluarea și transportul la spital a 4 pacienți care necesită dializă din localitățile Țibana și Țibănești.

În 5 județe (BC, BT, IS, NT și SV) se intervine pentru îndepărtarea stratului de zăpadă depus precum și pentru deblocarea autovehiculelor.

Totodată, din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, sunt înregistrate avarii în 96 de localități din 3 județe (BC, BT și IS), însumând un număr de aprox. 17.710 consumatori finali nealimentați. În acest moment, se intervine pentru remedierea situațiilor semnalate.