Austria SFIDEAZA Germania. Anunt de ULTIMA ORA privind Aderarea Romaniei la Schengen

Austria SFIDEAZA Germania Anunt ULTIMA ORA Aderarea Romaniei Schengen

Austria sfideaza Germania, un vechi aliat al guvernului de la Viena, iar asta deoarece un anunt de ultima ora venit chiar din capitala tarii, cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, spune ca acest lucru nu se va intampla prea curand, atat timp cat sistemul nu functioneaza, iar migratia ilegala inca are loc, din pacate cu numere mari de persoane care ajung in tarile europene.

Austria ironizeaza Germania pentru cererea de a permite aderarea Romaniei la Schengen, facuta de catre Olaf Scholz, desi la granitele proprii exista controale la frontiere, ministrul Gerhard Karner sustinandu-l pe cancelarul sau, Karl Nehammer, in decizia de a continua blocarea intrarea tarii noastre in spatiul fara frontiere, indiferent de consecintele aduse de aceasta masura.

Austria si-a facut si o coalitie la nivel European pentru a impune politicile sale cu privire la migratie, reformarea sistemului de azil, dar si reducerea migratiei ilegale, insa e greu de spus cat succes va avea daca Germania se va opune, si nici Spania nu e prea incantata de ele, asa ca Romania ar putea avea totusi aliati puternici pentru aderarea la Schengen.

“Nimic nu s-a schimbat în poziția Austriei. Libertatea de călătorie în interiorul UE este posibilă numai cu o protecție solidă a frontierelor externe. Este contradictoriu faptul că, în timp ce cancelarul german vrea să ridice controalele la frontieră dintre România și Ungaria, Germania continuă să controleze granițele cu Austria. Acest lucru arată clar că sistemul nu funcționează. Cancelarul Karl Nehammer (ÖVP) a cerut recent construirea de garduri la frontieră cu fonduri UE, astfel încât Austria să fie de acord ca România (și Bulgaria) să adere la Schengen. Până acum, Comisia UE a refuzat.