Austria a Hotarat Oficial Masurile URGENTE Necesare Viitorului Schengen, Aderarii Romaniei

Austria Hotarat Oficial Masurile URGENTE Necesare Viitorului Schengen Aderarii Romaniei

Austria a hotarat in mod oficial care sunt masurile oficiale pe care le pune de urgenta in aplicare pentru a asigura viitorul Spatiului Schengen, si a facilita intr-un final aderarea Romaniei si Bulgariei, ministrul de interne Gerhard Karner confirmand oficial faptul ca va fi extinsa cooperarea cu tarile vecine, si nu numai, pentru protejarea mai eficienta a granitelor Uniunii Europene.

Austria urmeaza sa trimita in urmatoarele luni atat unitati suplimentare de politie de frontiera, cat si echipamente tehnice pentru protectia frontierelor, in locatiile din Ungaria, serbia si Macedonia de Nord in care exista deja cooperare cu autoritatile locale pentru protejare granitelor, astfel incat numarul trecerilor ilegale sa fie si mai mult redus.

Austria spune ca operatiunile actuale pe care le desfasoara vor fi transformate intr-unele Frontex, dar inclusiv in aceste conditii tara va continua sa colaboreze cu tarile partenere, iar aceste masuri vor asigura aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, doar ca nimeni nu stie exact cand anume se va intampla acest lucru, pentru ca efectele masurilor se vad in timp.

“Cooperarea cu statele din Balcanii de Vest este necesară pentru situația de securitate din Austria. Unități suplimentare de poliție și echipamente tehnice pentru protecția frontierelor vor fi puse la dispoziție în următoarele luni. Numerele concrete ale polițiștilor trimiși urmeaza sa fie menționate.

Până în prezent, 130 de polițiști din Austria sunt dislocați în Ungaria, Serbia și Macedonia de Nord pentru a sprijini controalele la granițele cu Serbia, Macedonia de Nord și Grecia. Operațiunea de la granița dintre Macedonia de Nord și Grecia va fi transformată în curând într-o operațiune Frontex. Chiar și după aceea, Austria va continua să joace un rol principal în această misiune.