Austria Decide Oficial sa Extinda Masurile STRICTE, dupa Blocarea Intrarii Romaniei in Schengen

Austria Decide Oficial Extinda Masurile STRICTE Blocarea Intrarii Romaniei Schengen

Austria anunta ca vrea sa reimpuna o serie de masuri stricte, dupa ce a decis blocarea intrarii in Schengen atat a Romaniei, cat si a Bulgariei, iar asta pentru ca guvernul de la Viena este hotarat sa reia controalele la granitele cu Ungaria si Slovenia pentru a reduce si mai mult numarul de migranti ilegali care ajung pe teritoriul tarii in cursul anului 2023, si nu numai.

Austria a facut acest anunt prin ministrul de interne Gerhard Karner, el spunand ca exista o presiune foarte mare a migratiei ilegale, anul trecut fiind pastrate controalele la aceste frontiere, fara un efect substantial asupra numarului de migranti ilegali ajunsi in tara, sau a cererilor de azil, dar lucrurile nu se vor opri, ci vor continua in anul 2023 cu aceeasi forta.

Austria spune ca aceste controale ar fi avut un impact, insa 2022 a fost un an record din punct de vedere al migratiei in tara, 2023 incepand mai bine, in principal multumita unor masuri luate in Serbia pentru reducerea tranzitului de migranti ilegali, dar guvernul lui Karl Nehammer cauta orice fel de solutii, iar asta ar putea ajuta Romania sa adere la Schengen impreuna cu Bulgaria.

“Pentru că este necesar să continuăm să calcăm frâna azilului și să prevenim abuzul în materie de azil. Presiunea mare a migrației de anul trecut a făcut necesară continuarea controalelor. Puteți vedea că numerele sunt în scădere, iar acesta este unul dintre rezultatele acestor controale.

Da, costă, dar este necesar pentru siguranța populației austriece. Atâta timp cât protecția frontierelor externe a UE nu funcționează, trebuie să investim bani, acestea sunt costuri de milioane de euro, dar sunt pentru a asigura securitățea natiunii austriece.”