Ministrul Sanatatii Anunta Romanii, Ministrul PSD Transmite un Mesaj de ULTIMA ORA Romaniei

Ministrul Sanatatii Anunta Romanii Ministrul PSD Transmite Mesaj ULTIMA ORA Romaniei

Ministrul Sanatatii aduce in atentia imediata a romanilor din intreaga tara a unei serii de informatii extrem de importante cu privire la ceea ce se intampla in sistemul medical din Romania, ministrul PSD vorbind despre neajunsurile din spitalele din tara noastra, afirmand ca unele dintre ele acopera lucrurile bune care se realizeaza in toata tara.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre ceea ce se intampla si in alte orase mai mici din Romania, si despre faptul ca ar trebui prezentata inclusiv situatia unitatilor medicale in care se ofera ingrijire medicala la standarde europene, si in care nu exista chiar atat de multe neajunsuri precum in anumite alte zone.

“Recunoștință și apreciere pentru activitatea cadrelor medicale. Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila participă la Ceremonia de decorare a mai multor spitale cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății. Decretele de decorare au fost semnate de Președintele României, Klaus Iohannis, la propunerea ministrului Sănătății și sunt înmânate de doamna Consilier prezidențial Conf. Dr. Diana Paun.

Multe spitale și profesioniști din sănătate au acordat asistență medicală în perioadele critice ale pandemiei, dar și zi de zi, în mod obișnuit. Decorarea de către Președintele României a unui număr de 5 spitale reprezintă un gest de apreciere pentru activitatea zecilor de mii de profesioniști din sistemul de sănătate care au acordat servicii medicale în timpul pandemiei. Ministrul Sănătății, prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila le mulțumește tuturor și lucrează împreună cu ei pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale de care pacienții au atâta nevoie.

Suntem bombardati zilnic de neajunsuri, care unele poate sunt reale, altele exagerate, care apar in sistemul de sanatate, insa sa stiti ca sunt foarte multe lucruri bune care se intampla in sistemul de sanatate, iar faptul ca 5 dintre spitale, sigur ar trebi sa fie mult mai multe, eu am vazut de cand sunt la minister aproape 100 de spitale din tara, lucrurile se schimba.

Va invit, de exemplu, pentru ca in Bucuresti este usor, va invit la Viseu, o sa va ajute domnul director, domnul primar, sa vedeti cum se acorda asistenta medicala intr-un mic orasel din judetul Maramures. Lucrurile acestea trebuie cunoscute, trebuie transmise, pentru ca noi, de fapt, lucram in folosul pacientilor.

Intrunirea de astazi are o anumita simbolistica, si ma bucur ca doamna consilier prezidential a avut aceasta idee de a ne inmana cateva decoratii noua, profesionistilor din sanatate, medici si asistenti medicali, dar si unei organizatii de pacienti. Este clar ca noi lucram in interesul pacientilor, nu in interesul personalului medical, asta trebuie sa fie foarte clar pentru toata lumea.”