Avertismente Meteorologice de ULTIMA ORA ale ANM pe 18 Aprilie in Romania

Avertismente Meteorologice ULTIMA ORA ANM 18 Aprilie Romania

Avertismentele meteorologice de ultima ora ale ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, aduc in atentia imediata a milioane de romani din intreaga tara o serie de fenomene meteo despre care toata lumea ar trebui sa stie, dar si in legatura cu care ar trebui sa existe vigilenta in momentul de fata din partea multor oameni.

ANM vorbeste mai jos despre ploi insemnate cantitativ, care pot fi insotite atat de descarcari electrice, cat si de grindina, intensificari ale vantului, cu viteze de pana la 55 km/h la rafala, iar in aceste conditii ni se recomanda sa fim extrem de prudenti in toate deplasarile pe care urmeaza sa le facem in intreaga tara in cursul acestei zile.

INFORMARE METEOROLOGICĂ!

Interval de valabilitate: 18 aprilie, ora 18 – 20 aprilie, ora 20.

Fenomene vizate: ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului.

Zone afectate: conform textului.

În intervalul menționat local și temporar va ploua în centrul, sudul și estul țării. Se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp îndeosebi în zonele de deal și de munte. Pe arii restrânse mai ales pe parcursul zilei de joi (20 aprilie) vor fi descărcări electrice și grindină.

În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1700 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va avea unele intensificări în estul și sud-estul teritoriului, precum și în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 18 aprilie, ora 22 – 19 aprilie, ora 18.

Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat în Dobrogea și sud-estul Munteniei vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.