Austria: Karner ATACA Romania cu un Anunt OFICIAL dupa Blocarea Aderarii la Schengen

Austria Karner ATACA Romania Anunt OFICIAL Blocarea Aderarii Schengen

Austria lanseaza un nou atac dur impotriva Romaniei, dupa blocarea aderarii la Schengen, iar asta pentru ca ministrul de interne Gerhard Karner, pe langa faptul ca nu-si schimba veto-ul dat in luna decembrie, aduce in atentia lumii si cazul unui roman care a contribuit la intrarea ilegala a peste 6.000 de oameni.

Austria spune ca peste 700 de traficanti de persoane au fost arestati in ultimul an de zile, iar romanul este inclus in randul celor care au dus un numar urias de persoane in tara, insa exista si multi altii care au ajutat multi oameni sa intre in tara, si desigur ca multi dintre cei arestati au fost inlocuiti deja de altii.

Austria ofera aceste informatii in contextul in care vrea sa blocheze in continuare aderarea Romaniei la Schengen, dar sa si arate cat de mare este presiunea pusa de migratia ilegala pe frontierele sale, o problema cu care Karl Nehammer vrea sa mearga la Bruxelles in continuare, si sa ceara reformarea sistemului de azil.

“Trecerile ilegale au crescut deoarece s-a facut cunoscut faptul că Europa este “deschisă”. Prin urmare, este necesar să îi protejăm pe cei care au nevoie de ajutor și să luăm măsuri împotriva celor care exploatează sistemul. În acest context, vorbim despre cei 700 de traficanți de persoane care au fost arestați. Există pești mari și pești mici.

Ca exemplu, avem cazul unui român de 29 de ani care a adus ilegal în Austria în jur de 6.000 de oameni. Pe lângă controalele la frontiere, sunt necesare măsuri în apropierea acestora, cooperare internațională și proceduri accelerate pentru a face față „presiunii migratorii mari”. Între mai 2022 și martie 2023, poliția a scos 700 de traficanți din trafic în Austria.”