Austria: Karl Nehammer Anunta IMPORTANTE Noi Decizii Oficiale cu Efect pe Schengen, Romania

Austria Karl Nehammer Anunta IMPORTANTE Noi Decizii Oficiale Efect Schengen Romania

Austria a luat o serie de noi decizii oficiale, cancelarul Karl Nehammer anuntand masurile importante care sunt luate pentru tara sa, ele urmand a avea un impact major atat asupra Schengen, cat si a Romaniei, iar asta pentru ca vizeaza o noua intarire a granitelor Uniunii Europene cu un ajutor oferit Macedoniei de Nord, din nou.

Austria trimite si mai multi politisti de frontiera in tara care asteapta sa adere la Uniunea Europeana, Karl Nehammer intalnindu-se cu omologul sau macedonean saptamana aceasta, si anuntandu-l in legatura cu aceasta decizie, intarind o operatiune a Frontex, al carui scop este de a reduce migratia ilegala cat de mult este posibil in aceasta perioada.

Austria incearca sa puna in aplicare toate optiunile posibile pentru a ajuta inclusv tarile din afara Schengen, si a Uniunii Europene, sa isi protejeze mai eficient granitele, astfel ca masurile pe care le vedem acum vor avea un impact substantial in urmatoarele luni, si ar putea relaxa inclusiv veto-ul dat Romaniei pentru aderarea la Schengen.

“Într-o conferință de presă comună, Karl Nehammer i-a adus un omagiu lui Kovacevski pentru „munca sa de persuasiune politică”, care a făcut posibilă începerea discuțiilor de aderare la UE cu Skopie în anul precedent. Ca parte a cooperării cu Agenția Europeană pentru Protecția Frontierei care a fost convenită anul trecut și a început acum.

Austria trimite nouă persoane, două vehicule de patrulare și un autobuz de termoviziune.. Austria crede în integrarea europeană a statelor din Balcanii de Vest, tot prin prisma intereselor strategice ale Rusiei în aceasta regiune. Obligația Uniunii Europene este cu atât mai mare cu cât această integrare „poate fi începută și mai târziu și să se încheie”.”