Problemele Majore ale Rusiei de care Profita Armata Ucrainei

Problemele Majore ale Rusiei de care Profita Armata Ucrainei

Rusia se confrunta cu o serie de probleme extrem de serioase in momentul de fata, probleme din cauza carora tentativele sale de a lansa orice fel de ofensive pe frontul din Ucraina se lovesc de esecuri de fiecare data, iar asta pentru ca lipsa de organizare in cadrul unitatilor armateeste o deficienta serioasa.

Rusia se confrunta cu aceste probleme de foarte multa vreme, si nu pare deocamdata ca va fi implementata vreo solutie pentru rezolvarea lor, ceea ce in final este o veste excelenta pentru Ucraina, care poate profita de aceste deficiente pentru a lansa atacuri care sa duca la eliberarea de noi teritorii de sub control rusesc.

“Gruparea rusă din regiunea Herson este probabil cea mai dezorganizată și mai slabă personală din întregul teatru. Înainte de retragerea Rusiei de pe malul de vest (dreapta) al Oblastului Herson în perioada 9-11 noiembrie 2022, elemente ale Diviziilor 76 și 106 VDV și ale Corpului 22 de Armată au fost angajate în zonă.

Aceste elemente au fost de atunci reconstituite și redistribuite în alte zone ale frontului. Este foarte probabil ca gruparea rămasă de pe malul de est (stânga) să fie compusă în principal din rămășițe de unități mobilizate în principal, cu sub rezistență.

Aceste elemente au fost scoase din luptă de la retragerea din toamna anului 2022, așa că ar putea fi puțin mai proaspete decât elementele din altă parte din prima linie. Cu toate acestea, problemele de moral și formarea și disciplina slabă sunt probabil comune în acest domeniu, mai ales că elemente convenționale mai competente sunt implicate în altă parte.

Spațiul informațional din regiunea Herson este în special foarte opac, în mare parte pentru că acest sector al frontului a fost în mare parte static de la retragerea Rusiei de pe malul de Vest Kherson în noiembrie 2022.”