Austria: Riposta Oficiala de ULTIMA ORA la Atacurile dupa Blocarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Riposta Oficiala ULTIMA ORA Atacurile Blocarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria riposteaza in mod oficial, prin ministrul de externe Alexander Schallenberg, la atacurile foarte dure care au fost lansate in urma deciziilor recente cu privire la Spatiul Schengen, iar asta pentru ca ieri presedintele Sloveniei a criticat dur guvernul lui Nehammer pentru decizia de a prelungi controalele la frontierele tarilor.

Austria a decis sa riposteze spunand ca Germania continua sa aiba controale la frontierele sale, la fel ca alte tari din UE, deci e nevoie si ca ea sa aiba controale cu vecinii sai, considerand ca exista un aspect de disfunctionalitate in Spatiul Schengen, si ca este nevoie de mai multe masuri la nivel european pentru reducerea constanta a migratiei ilegale.

Austria continua sa aduca in discutie numarul mare de cereri de azil pe care le inregistreaza in fiecare an, iar asta in ciuda faptului ca pana si Comisia Europeana a afirmat ca multi dintre cei care depun aceste cereri, pleaca in alte state, insa guvernul lui Nehammer continua cu retorica de pana acum, in timp ce ministrul Gerhard Karner a ajuns la Bucuresti azi.

“Desigur, ne-am dori să avem și o zonă Schengen care este ceea ce ar trebui să fie, și anume o zonă fără frontiere. Dar avem realitatea că Germania, de exemplu, tocmai a aplicat pentru extinderea controalelor sale la frontieră cu Austria și că trebuie să avem controale și cu alte țări vecine.

Există un „aspect de disfuncționalitate” în spațiul Schengen. Cum se poate ca Austria, în centrul continentului, să aibă cel mai mare număr de solicitanți de azil pe cap de locuitor. Cum se poate ca 75 la sută dintre acești solicitanți de azil să nu fi fost înregistrați nicăieri ?”