Austria: AMENINTARILE Oficiale de ULTIMA ORA pentru Guvernul Nehammer privind Schengen

Austria AMENINTARILE Oficiale ULTIMA ORA Guvernul Nehammer Schengen

Austria este tinta unor amenintari oficiale, guvernul lui Karl Nehammer fiind in centrul unui scandal care este pe punctul de exploda, iar asta pentru ca deciziile anuntate recent de catre ministrul Gerhard Karner genereaza un raspuns dur din Slovenia, tara considerand ca extinderea controalelor la granitele sale este ilegala, si ameninta cu repercursiuni.

Austria a extins pentru a 17-a oara controalele la granita cu Slovenia, tara care face parte din Spatiul Schengen, iar oficialii de la Ljubljana sunt exasperati de deciziile luate la Viena, afirmand ca inclusiv Curtea de Europeana de justitie a recunoscut aceste controale ca fiind ilegitime in interiorul Spatiului Schengen, amenintand Viena.

Austria continua sa pastreze controalele la frontiera cu Slovenia, desi numarul de migranti care au fost prinsi si returnati acolo este mult mai mic decat cel inregistrat la granita cu Italia, si Slovenia cere anularea lor, guvernul Nehammer avand acum pusa si mai multa presiune pe deciziile pe care le ia, inclusiv privind Romania si Bulgaria.

“Toate opțiunile sunt în prezent examinate la Ljubljana, inclusiv introducerea controalelor la frontieră cu Austria. Controalele la frontieră au fost extinse acum pentru a 17-a oară. Slovenia nu mai poate accepta acest lucru. abordarea austriacă față de țara sa contrazice tratatele de bază și libertățile fundamentale ale UE.

Curtea Europeană de Justiție (CEJ) le-a recunoscut deja ca fiind ilegitime. De asemenea, cifrele privind migrația nu ar justifica controalele. În tot anul trecut, aproximativ 60 de migranți au fost returnați la granița sloveno-austriacă, iar doar 13 în ultimele patru luni. Austria nu a introdus niciodată controale la granița cu Italia, unde a fost declarată stare de urgență și cifrele sunt de multe ori mai mari.”