Avertisment Meteorologic ANM, de ULTIMA ORA, pe 28 Aprilie in Romania

Avertisment Meteorologic ANM ULTIMA ORA 28 Aprilie Romania

Avertismentul meteorologic al ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de ultima ora, pentru 28 aprilie in Romania, ne aduce in imediata atentie o serie de fenomene meteo despre care ar trebi sa stim, pentru ca ne vor afecta viata in cursul urmatoarelor ore.

ANM explica mai jos faptul ca in cursul urmatoarelor 2 zile in mai multe regiuni din Romania se vor intalni intensificari ale vantului, care la rafala poate ajunge pana la 80 km/h, plus scaderi ale temperaturilor pana la chiar -4 grade, in anumite regiuni.

INFORMARE METEOROLOGICĂ!

Interval de valabilitate: 27 aprilie, ora 10 – 29 aprilie, ora 10.

Fenomene vizate: vreme rece, brumă noaptea și dimineața, intensificări ale vântului.

Zone afectate: conform textului.

În intervalul menționat vremea va fi rece pentru această perioadă din an. Local se va produce brumă și vor fi temperaturi minime în general între -4 și 0 grade, în noaptea de joi spre vineri în regiunile intracarpatice, în nordul Olteniei și al Munteniei și izolat în rest, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă îndeosebi în zonele depresionare din centru și nord-est.

Temporar vântul va avea intensificări în estul și sud-estul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h. În zona montană înaltă, îndeosebi în Carpații Meridionali și de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.