Ministrul Apararii: Anunturile de ULTIMA ORA privind Armata, SUA, ale Oficialului PSD

Ministrul Apararii Anunturile ULTIMA ORA Armata SUA Oficialului PSD

Ministrul Apararii a facut 2 anunturi oficiale importante, de ultima ora, pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca oficialul PSD vorbeste despre cea mai recenta dintre intalnirile cu reprezentantii Armatei SUA, mai exact comandantul Fortelor Aeriene Americane in Europa, ea avand loc zilele trecute.

Ministrul Apararii, Angel Tîlvăr, a vorbit despre cooperarea dintre Armata Romana si cea a SUA, inclusiv in misiunile de Politie Aeriana derulate si de catre tara noastra, separat oficialul vorbind mai jos si despre un monument dedicat eroilor romani, care a fost inaugurat in Republica Moldova de catre omologii sai.

“M-am întâlnit, astăzi, cu generalul James B. Hecker, comandantul Forțelor Aeriene Americane din Europa și comandant al Comandamentului Aerian Aliat.
Discuțiile au vizat subiecte de interes comun în domeniul forțelor aeriene în context aliat, precum și dezvoltarea și întărirea relațiilor de cooperare în cadrul parteneriatului strategic România – SUA.

Activitatea a reprezentat o excelentă oportunitate de a discuta subiecte de interes comun în domeniul forțelor aeriene în context aliat și de a dezvolta și întări relațiile de cooperare în cadrul parteneriatului strategic România-SUA. Vizita în România a oficialului american a inclus întâlniri cu echipele de comandă și militarii români din Baza 90 Transport Aerian „Comandor Aviator Gheorghe Bănciulescu” – Otopeni.

Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, Baza 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă” – Borcea și Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” – Câmpia Turzii, precum și cu o delegație a Statului Major al Forțelor Aeriene condusă de generalul-locotenent Viorel Pană, șeful SMFA. Activitățile desfășurate pe parcursul vizitei au contribuit la dezvoltarea și consolidarea planurilor de cooperare militară între cele două structuri, asigurând reprezentarea la nivel înalt și promovarea intereselor României în domeniu și a constituit o oportunitate pentru detalierea posibilităților de cooperare pe linia desfășurării misiunilor de Poliție Aeriană (eAP), a misiunilor din cadrul activităților de Vigilență Aeriană Întărită (eVA), precum și a exercițiilor și a evaluărilor.

Ceremonia de inaugurare a Monumentului eroilor români căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial din localitatea Lăpușna, Republica Moldova a avut loc joi, 27 aprilie, în contextul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, în prezența secretarului de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Eduard Bachide, și a secretarului de stat în domeniul resurselor sistemului național de apărare.

Dezvoltarea resurselor umane și învățământului în domeniul milităriei al Ministerului Apărării din Republica Moldova, Sergiu Plop. Cu acest prilej, oficialul român a afirmat faptul că parteneriatul româno-moldovean în domeniul mormintelor și operelor comemorative de război este unul excelent și a adus mulțumiri omologului său pentru implicarea și profesionalismul dovedite.”