Comisia Europeana Anunta Intelegeri cu 5 Tari UE privind Exporturile din Ucraina

Comisia Europeana Anunta Intelegeri cu 5 Tari UE privind Exporturile din Ucraina

Comisia Europeana a anuntat ajungerea la o serie de acorduri de principiu cu Bulgaria, Ungaria, Polonia, România si Slovacia in ceea ce priveste exportul de produse agroalimentare din Ucraina, iar asta in urma numeroaselor proteste facute de catre comercianti din toate tarile din cauza situatiei actuale.

Comisia Europeana a reusit sa convinga Polonia, Slovacia, Bulgaria si Ungaria sa retraga o serie de masuri de restrictionare a exporturilor de produse agroalimentare din Ucraina, astfel ca totul ar trebui sa revina la normal in perioada urmatoare.

“Comisia Europeană a ajuns la un acord de principiu cu Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia în ceea ce privește produsele agroalimentare din #Ucraina. Am acționat pentru a răspunde preocupărilor atât ale fermierilor din țările vecine ale UE, cât și ale Ucrainei.

Retragerea măsurilor unilaterale de către Polonia, Slovacia, Bulgaria și Ungaria. Măsuri de protecție excepționale pentru 4 produse: grâu, porumb, rapiță, semințe de floarea soarelui. Pachet de sprijin de 100 de milioane EUR pentru fermierii afectați din 5 state membre.

Investigații de salvgardare pentru alte produse, inclusiv. ulei de floarea soarelui. Lucrați pentru a asigura exportul în alte țări prin intermediul căilor de solidaritate.”