Austria: Anunt Oficial de ULTIMA ORA de la Karl Nehammer, Decizii cu Italia pentru Schengen

Austria Anunt Oficial ULTIMA ORA Karl Nehammer Decizii Italia Schengen

Austria aduce in atentia Europei un anunt oficial care vine direct de la cancelarul Karl Nehammer, iar asta pentru ca liderul guvernului de la Viena a luat o decizie importanta cu privire la Italia, acolo unde urmeaza sa faca o vizita in cursul zilelor urmatoare pentru a se lua noi decizii cu privire la migratia ilegala care afecteaza multe tari europene.

Austria si italia urmeaza sa isi coordoneze masurile cu privire la migratia ilegala inaintea Consiliului European din luna iunie, acolo unde Karl Nehammer vrea sa obtina masuri majore pentru refacerea sistemului de azil din Uniunea Europeana, dar si protejarea mai eficienta a frontierelor, astfel incat migratia ilegala sa scada.

Austria si Italia discuta inca de acum cateva luni despre strategiile pe care le vor aplica in cadrul urmatorului Consiliu European cu privire la ceea ce ar trebui sa ceara de la Comisia Europeana, iar asta pentru ca ele vor sa faca un front unit pentru a sustine implementarea de reforme importante in Uniunea Europeana in urmatorii ani.

„Austria și Italia sunt vecini direcți și aliați apropiați în lupta împotriva migrației ilegale, tot la nivel european. În perioada premergătoare următorului Consiliu European din iunie, unde migrația este din nou pe ordinea de zi, este important să ne coordonăm pozițiile. Pentru că sunt necesare alianțe puternice pentru ca noi să progresăm la nivel european.

Nu poate continua așa cum era înainte. Ceea ce este special de la ultimul Consiliu European, unde am făcut primii pași clari împotriva migrației ilegale, este că țările de frontieră externă precum Italia și țările interioare care sunt afectate de migrația secundară, precum Austria, se unesc acum. Acum trebuie extins și mai mult.”