Marcel Ciolacu: Presedintele PSD Confirma Masurile de ULTIMA ORA Hotarate pentru Romania

Marcel Ciolacu Presedintele PSD Confirma Masurile ULTIMA ORA Hotarate Romania

Marcel Ciolacu anunta in mod oficial masurile extrem de importante, de ultima ora, pentru milioane de romani din intreaga tara, masuri despre care trebuie sa stie foarte multi oameni, iar asta pentru ca ele vizeaza pensiile, munca la stat dupa pensionare, dar si supraimpozitarea veniturilor care depasesc 25.000 de LEI.

Marcel Ciolacu explica mai jos ce fel de decizii au fost luat in sedintele coalitiei de guvernare in care s-a discutat despre situatia actuala a pensiilor, salariilor bugetare, si a muncii la stat, totul fiind gandit pentru a le oferi romanilor o idee mai clara cu privire la solutiile care sunt gandite pentru rezolvarea problemelor actuale.

“Eu stiu ca pana acum nu am fost obisnuiti ca o coalitie sa functioneze in acest fel, respectiv sa se pregateasca drafturile de eventuale Ordonante de Urgenta, sau al unei legi, sa treaca prin Parlament, si sa vina initiatorii, ministrii, in speta aceasta, sa vina sa le prezinte in coalitie. Este normal sa avem in coalitie un astfel de dialog, si sa decidem pe fiecare punct in parte ce consideram ca este oportun, si ce nu.

Reformele se afla in PNRR, nimeni nu discuta reforme, si nimeni nu va incerca sa schimbe vreo reforma din PNRR, ca sa inchidem si acest capitol. Sunt si masuri pe care trebuie sa le luam imediat, din cauza functionarii guvernamentale. Este pentru prima oara cand o coalitie, fara niciun ocolis, transparent, discuta anumite lucruri sincer, in spatiul public, astfel incat sa previna eventuale neajunsuri in cazul in care e o iarna mai grea, lucrurile din Ucraina iau alta intorsatura.

Solutiile (n. red. vis-a-vis de supraimpozitarea salariilor bugetare) au fost prezentate de ministrul Finantelor, urmand ca dupa ce se aduc si alte elemente, ca sa avem intregul tablou pentru luare deciziilor, ele sa vina intr-o ordonanta. Anumite propuneri pe care deja le-am convenit in coalitie, le-am comunicat in spatiu public, faptul ca nu mai exista persoane care sa fie decat intr-un singur consiliu de administratie.

Bonificatia pentru doctorat va fi luata doar daca se activeaza in domeniul in care a fost luat doctoratul, faptul ca in acest moment, in afara de ministerul Sanatatii, Educatiei, s-au inghetat angajarile, asta nu inseamna ca ministrul, daca exista, nu vine cu memorandum in Guvern. Sa controlam, astfel incat sa ne trezim ca pana la sfarsitul anului se angajeaza zeci de mii de oameni fara a fi nevoie de ei.

Mi se pare incorect sa ai o pensie de peste 20.000 de LEI, ai iesit la pensie la 45 – 50 de ani, sa te reangajezi la statul roman, si sa ai un cumul de venituri din salariu + pensie, de o suma care depaseste venitul presedintelui Romaniei, acest lucru nu e normal. De aceea, mi s-a parut corect sa ridicam problema in coalitie, eu am ridicat-o, mi se pare incorect ca anumite persoane cumuleaza pensie speciala.”