DACIA Duster 3: URIASELE Schimbari pentru Noul SUV Romanesc al DACIA

DACIA Duster 3 URIASELE Schimbari Noul SUV Romanesc DACIA

DACIA Duster 3 este, dupa cum prea bine stiti deja, urmatorul model de SUV pe care cei de la DACIA vor sa il puna in vanzare pentru clientii din intreaga lume in cursul urmatorului an, o prezentare oficiala fiind, aparent, programata pentru toamna acestui an, in timp ce lansarea in reprezentante ar urma sa aiba loc undeva prin primavara anului 2024.

DACIA Duster 3 urmeaza sa vina cu 3 tipuri de motorizari, una pe benzina, una pe benzina si GPL, plus una hibrida, iar cea din urma este cea mai interesanta, pentru ca vine ca o premiera pentru gama de SUV-uri, desi Jogger are deja implementata aceasta tehnologie, si este foarte apreciat de catre foarte multa lume.

Conform celor de la DACIA, tehnologia hibrida care va ajunge in DACIA Duster 3, avand in vedere ca urmeaza sa fie identica cu cea din Jogger, va implica folosirea a doua motoare electrice si un sistem de incarcare a bateriei folosind energia de franare, fara a conecta masina la priza pentru incarcare, asa cum se intampla cu Spring.

DACIA Duster 3 ar urma sa poata fi folosita in modul electric in oras pentru a parcurge distante destul de mari, consumul putand fi redus cu cateva zeci de procente, ca in cazul Jogger, dar avand in vedere diferentele in greutatea masinilor, si a dotarilor, e posibil ca datele de mai jos sa fie usor diferite, insa tehnologia de baza ar trebui sa fie identica.

Profită de toate avantajele tehnologiei hibride și condu până la 80% din timp în modul electric în oraș, pentru a reduce consumul de combustibil cu până la 40%. Această tehnologie care utilizează două motoare electrice și unul termic nu necesită conectare la priză.

Cu Jogger HYBRID 140, totul este simplu: bateria se încarcă automat la decelerare și frânare. Transmisia automată inteligentă și sistemul de management al energiei optimizează performanțele și consumul vehiculului.