Ministerul Educatiei: Hotarare de Guvern IMPORTANTA cu Decizii pentru Scolile din Republica Moldova

Ministerul Educatiei Hotarare Guvern ligia deca IMPORTANTA Decizii Scolile Republica Moldova

Ministrul Educatiei se pregateste sa propuna adoptarea unei Hotarari de Guvern care contine o serie de decizii foarte importante cu privire la sistemul de invatamant din Republica Moldova, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea mai jos, vorbim despre o serie de investitii pe care le va face tara noastra.

Ministrul Educatiei explica in cadrul Hotararii de Guvern mai multe tipuri de investitii care ar trebui sa fie facute, iar mai jos aveti doua dintre cele mai insemnate care sunt pregatite de catre autoritatile din tara noastra, si asta pentru ca sustinerea fratilor si surorilor de peste Prut este extrem de importanta, in special in aceasta perioada.

“Dezvoltarea transportului școlar în instituțiile de învățământ general din Republica Moldova. Proiectul de investiții propus este rezultatul analizei nevoilor de transport școlar la nivelul sistemului de învățământ din Republica Moldova, realizată de Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Acest proiect propune continuarea proiectului finanțat de Guvernului României pentru dezvoltarea transportului școlar în sistemul educațional din Republica Moldova.

Contribuția României la bugetul total necesar implementării proiectului a fost estimată de autoritățile din Rep. Moldova la 3 800 000 de euro. Proiectul prevede achiziția de autobuze școlare pentru transportarea elevilor din localitățile unde nu sunt instituții de învățământ general către școli de circumscripție – circa 100 de unități, microbuze cu 16 locuri.

Dotarea a 135 de instituții de învățământ secundar din Republica Moldova cu echipamente de laborator pentru cabinetele de fizică, chimie și biologie. Proiectul de investiții propus este o continuare a unui proiect similar, implementat în Republica Moldova cu finanțarea Băncii Mondiale, în cadrul Reformei învățământului în Republica Moldova (PRIM).

Contribuția României la bugetul total necesar implementării proiectului a fost estimată de autoritățile din Rep. Moldova la 3 230 000 de euro. Proiectul prevede dotarea a 135 de instituții de învățământ secundar din Republica Moldova cu echipamente de laborator pentru cabinetele de fizică, chimie și biologie și va permite asigurarea condițiilor similare în toate instituțiile de învățământ liceal publice din țară.

Din informațiile incluse în fișa de proiect, se arată că în cadrul Proiectului Reforma Învățământului în Republica Moldova (PRIM), realizat cu suportul Băncii Mondiale, în final, vor fi dotate 160 de instituții de învățământ secundar cu echipamente pentru laboratoarele școlare de fizică, chimie și biologie, precum și cu echipamente TIC. Suplimentar, au fost dotate cu echipamente similare pentru laboratoarele școlare de fizică, chimie și biologie, precum și cu echipamente TIC şi alte 23 instituții de învățământ general renovate în cadrul proiectului PRIM.”