Austria: Karl Nehammer Surprinde cu Masurile Oficiale IMPORTANTE Hotarate pentru Schengen

Austria Karl Nehammer Surprinde Masurile Oficiale IMPORTANTE Hotarate Schengen

Austria este in centrul atentiei in momentul de fata, iar asta din cauza deciziilor pe care Karl Nehammer le tot ia pentru Schengen in ultima vreme, cancelarul de la Viena alegand saptamana trecuta sa faca si o vizita in Ghana pentru a rezolva marea problema a migratiei din Uniunea Europeana, turneul african incepand in Egipt.

Austria vrea sa incheie acorduri cu Ghana pentru reducerea migratiei ilegale, iar Karl Nehammer a discutat cu presedintele tarii despre problemele legate de securitatea frontierelor si migratia catre Europa, cel din urma recunoscand numarul mare de cetateni africani care isi risca anual viata pentru a ajunge intr-o tara europeana.

Austria vrea sa ajute Ghana sa le ofere cetatenilor proprii ceea ce au nevoie in propria tara, pentru ca ei sa nu inceapa o calatorie catre o tara din Uniunea Europeana in care nu ar putea primi oricum azilul si ajutorul pe care si le doresc, guvenrul lui Karl Nehammer incercand sa rezolve problema migratiei chiar de la sursa.

“Un rezultat major al întâlnirii noastre este afirmarea angajamentului de a colabora în continuare la abordarea amenințărilor emergente de securitate din regiune, în special în ceea ce privește problemele de terorism, securitatea frontierelor și barierele maritime. Am hotărât să lucrăm împreună pentru a promova democrația în regiune și să afirmăm poziția reciprocă împotriva schimbărilor neconstituționale în guvern.

Africanii își asumă riscuri supărătoare în Sahara și în jurul Mediteranei, încercând să ajungă la o viață mai bună în Europa. În timp ce ne străduim să oferim tinerilor mediul potrivit în Africa, care le va permite să-și îmbunătățească abilitățile, să primească o formare adecvată și să aibă acces la tehnologia digitală și să sporească oportunitățile economice.”