Comisia Europeana Extinde Suspendarea Taxelor si Cotelor de Import pentru Exporturile Moldovenesti

Comisia Europeana Extinde Suspendarea Taxelor Cotelor Import Exporturile Moldovenesti

Comisia Europeana a anuntat in mod oficial astazi o propunere de reinnoire si extindere a suspendarii taxelor si cotelor de import pentru exporturile pe care Republica Moldova le face catre Uniunea Europeana, iar mai jos aveti toate detaliile care sunt anuntate.

“Comisia și-a propus astăzi reînnoirea și extinderea suspendării taxelor și cotelor de import la exporturile moldovenești către Uniunea Europeană – cunoscute sub denumirea de Măsuri Comerciale Autonome (ATM) – pentru încă un an

Propunerea ar reînnoi suspendarea actuală a taxelor de import la exporturile moldovenești către UE pentru încă un an și extinde această suspendare la toate tarifele și cotele tarifare rămase la importurile moldovenești.

Acesta este un semnal clar al sprijinului deplin al UE pentru economia Moldovei și ajută la atenuarea în continuare a situației dificile cu care se confruntă producătorii și exportatorii moldoveni din cauza agresiunii militare neprovocate și nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei.

În timp ce obiectivul ATM-urilor este de a sprijini economia Republicii Moldova, măsurile răspund posibilelor preocupări din sectorul agricol al UE prin includerea unui mecanism de salvgardare accelerat care poate fi activat dacă este necesar pentru a proteja piața Uniunii.

Propunerea va fi acum analizată de Parlamentul European și de Consiliul Uniunii Europene în vederea asigurării tranziției fără întreruperi de la regimul actual al ATM-urilor la cel nou.”